fbpx
Oj, vad jag gillar mitt nya jobb! Det är roligt att gå till jobbet och dagarna flyger iväg för det är så skoj. Jag får planera i princip hela dagarna och det är ju bland det bästa jag vet 🙂 Idag jobbar jag sista dagen för den här veckan. Imorgon blir det plugg och på måndag är det jobb igen.
 
Men nog om jobbet, nu är det dags för dagens recept som blir en smarrig lammbratwurst med härligt rosa, gräddstuvade rotfrukter med rosmarin. En god vardagsmiddag eller varför inte till söndagsmyset? 

 

Lammbratwurst med gräddstuvade rotfrukter (4 port)

Ingredienser
4 lammbratwurstar
1 kg blandade rotfrukter (jag använde morot, rotselleri, palsternacka och rödbetor)
3 dl grädde
1 kvist rosmarin
Cest och saft från 0,5 citron
Gör såhär
Skala rotfrukterna och skär i stavar/klyftor/slantar, jag gillar att de har lite olika former. Finhacka rosmarinen. Hetta upp smör i en stor kastrull och fräs rotfrukterna några minuter tillsammans med rosmarinen. Krydda med salt och svartpeppar. Häll på grädden och låt puttra på medelvärme ca 15 minuter. Rör om då och då. Ha i citroncest och saft och smaka av med salt och svartpeppar. Stek korven och servera med rotfrukterna och grönsallad.
 

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b