Maillista

Ni som följer mig på Instagram såg att vi åt en riktigt smarrig lammburgare när vi var i Åre och nu tänkte jag såklart dela med mig av receptet. David kom med grundidén när vi stod i liften och så spånande vi tillsammans fram receptet. Lammburgarna passar utmärkt med rödbetorna som rostas med timjan och den härliga krämen med chevré, valnötter och agavesirap. 

 

Lammburgare med rostade rödbetor och chévrekräm (4 port)

Ingredienser
600 g lammfärs
1 dl färska örter (jag hade basilika, persilja och timjan)
0,5-1 tsk sambal
Chévrekräm:
180 g chevre
1 msk agave
3 msk crème fraiche
1 dl valnötter
2-3 rödbetor
Olivolja
Timjan
Ruccola
Bröd
Sallad med paprika, gröna blad, sockerärtor och gröna blad
Gör såhär
Rödbetorna: Sätt på ugnen på 175 grader. Skala rödbetorna och skär i skivor. Sprid ut på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olivolja. Lägg på ett par kvistar med timjan och krydda med salt och svartpeppar. Sätt in plåten i ugnen 15-20 minuter tills rödbetorna fått lite färg och blivit mjuka.
Chévrekrämen: Hacka valnötterna. Hacka/smula chévren i en skål och bland med créme fraiche, agavesirap (eller honung) och valnötterna. Blanda och smaka av med salt och svartpeppar.
Burgarna: Blanda färsen med hackade örter, sambal, salt och svartpeppar. Forma till 4 burgare. Hetta upp olivolja och smör i en stekpanna och stek burgarna några minuter på varje sida tills de fått fin färg och är rosa i mitten.
Servera med bröd och ruccola och en sallad vid sidan av.
 
0

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a