fbpx

I samarbete med Gårdssällskapet

I detta recept har jag tillagat en styckdetalj på lammet jag tidigare aldrig varit i kontakt med. Det är nämligen en del som Gårdssällskapet kallar lammentrecote/karré och dessa skivor hade även kvar ben i sig. Det är lite svårt att ange hur många portioner det blir eftersom det beror på hur mycket ben skivorna har osv. Men de vi hade blev ca 3 portioner och därför är receptet beräknat på det.

Jag gjorde en enkel marinad till det goda köttet och sedan blev det rostade sötpotatisklyftor samt tabascosmör till. Det här smöret är en favorit och passar till mycket med sin fräschör och lite hetta. Grön tabasco, smör och citron – enklare än så blir det inte! Eftersom getost passar bra till lamm smulade jag lite chevré över sötpotatisen och det blev väldigt gott.

P8080058

Lammentrecote med sötpotatis och tabascosmör (3 port)

Ingredienser
Ca 800 g lammentrecote/karré (med ben)
1 dl olivolja
4 rosmarinkvistar
3 vitlöksklyftor

Tabascosmör:
100 g smör
2 tsk grön tabasco
0,5 citron

3 port sötpotatis
Chévre

Gör såhär
Lägg köttet i en påse och ha i olivolja, rosmarinkvistarna och pressad vitlök. Krydda med svartpeppar och stäng påsen och mojsa runt. Lägg köttet att marinera i kylen, gärna minst 1 timme.
Sätt på ugnen på 200 grader. Tvätta potatisen och skär i tunna klyftor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och ringla över lite olivolja och krydda med salt och svartpeppar. Sätt in i ugnen ca 30 minuter och gärna med grillfunktion i slutet så de får fin färg.
Blanda smör med tabasco och skal från citronen. Krydda med salt, svartpeppar och cayennepeppar.
Hetta upp en grillpanna med smör och olivolja och stek köttet någon minut på varje sida så köttet får fin färg och är rosa i mitten.
Servera köttet med tabascosmöret och potatisen med smulad chévre.

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b