Klockan ringde 6.30 imorse och jag gav mig ut på en löprunda. Jag har inte riktigt kommit igång såsom jag vill för hösten men har i alla fall tränat 2 gånger i veckan. I våras klarade jag 5 kilometers löpning och trots en lat sommar lyckades jag med det igen. Det går inte alls fort men man måste jämföra med sig själv och mitt mål har varit att orka 5 km utan att stanna/gå. Imorse klarade jag det och det tog 40 minuter, så nöjd! Nästa mål är att klara det på 35 minuter. 
Heja heja!
 
Idag är det halvfastedag som gäller men nu har vi några sådana matlådor i frysen så jag kommer inte laga någon ny mat idag. Så jag tänkte istället bjuda på ett härligt recept med bovete och lammkorv. Till detta använde jag en svensk lammkorv med hög kötthalt och god smak, det gör halva rätten. Den marinerade mozzarellan blir krämig och smakrik. Det är roligt att marinera mozzarella eftersom den inte smakar så mycket i sig. 

 

Lammkorv med bovete och persiljemarinerad mozzarellaost (2 port)

Ingredienser
2 port bovete
1 buljongtärning
200 g lammkorv
1 pkt mozzarella
10 körsbärstomater
0,5 kruka persilja
2 msk olivolja
1 msk pressad citron
Gör såhär
Tärna mozzarellan och kvarta tomaterna. Lägg i en skål och häll över olivolja och pressad citron. Hacka persiljan och blanda ner i mozzarella- och tomatblandningen. Krydda med salt, svartpeppar och cayennepeppar. Låt stå i kylen minst 15 minuter.
Koka boveten enligt anvisning med buljongtärning istället för salt. Skär korven i mindre bitar och stek i het stekpanna.
Blanda boveten med korven och hälften av mozzarellan och lägg upp på tallrikar. Toppa med resten av mozzarellan.
 

 

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b