
Lax med fetaostyoghurt och gratinerade rödbetor, blomkål och broccoli (4 port)
Ingredienser
3 rödbetor
1 broccolihuvud
0,5 blomkålshuvud
2 dl grädde
2 vitlöksklyftor
2 dl riven ost med smak (jag använde parmesan)
Lax
4 st laxfileer (tinade)
Citronpeppar och chiliflakes
Fetaostyogurt
4 dl turkisk yoghurt
1 pkt (ca 200 g) fetaost
Gör såhär
Gratinerade rödbetor, blomkål och broccoli: Sätt på ugnen på 150 grader. Skala rödbetorna och skär i klyftor. Häll lite olivolja i en ugnssäker form och lägg i rödbetsklyftorna. Salta och peppra och sätt in i ugnen.
Dela blomkål och broccoli i buketter. Blanda grädde, vitlök, salt och peppar i en skål. Riv ost. När rödbetorna stått inne i ca 20 minuter (känn med sticka, ska vara nästan klara) ta ut rödbetorna och lägg i blomkål och broccoli. Häll över gräddblandningen och toppa med den rivna osten. In i ugnen i ca 10 minuter till.
Tips! Om du vill ha lite mjukare blomkål och broccoli kan du koka dem ca 4 minuter i lätt saltat vatten innan du ställer in dem i ugnen.
Lax: Häll lite olivolja i en ugnssäker form. Lägg i laxbitarna och krydda med citronpeppar och chiliflakes. Tillaga i mitten av ugnen i ca 15 minuter eller till en innertemperatur på 50 grader.
Fetaostyoghurt: Häll upp yoghurten och krydda med salt, örtsalt, peppar och cayennepeppar. Bryt/smula ner fetaosten och rör om.
0
Lämna ett svar