fbpx

Lax är så himla gott! Jag älskar lax men äter det alldeles för sällan. Egentligen på grund av ekonomiska skäl så när vi ska äta fisk väljer jag ofta en vit fisk som är billigare istället. Men allt är relativt och lax är gott och väldigt nyttigt så ska helt klart bli bättre på att köpa det! Jag slår ofta till när det är laxsida på extrapris. Smidigt, enkelt och räcker till många 🙂

Lax med rödbetor, getost och grönkålshummus

Så idag tänkt jag bjuda på just en laxrätt. Denna lax med rödbetor tillagas på en plåt i ugnen så det är väldigt smidigt. Om man bara ser till att skära rödbetorna i tillräckligt smala båtar så hinner de bli klara när laxen är perfekt. Getosten får går med i ugnen de sista minutrarna så den hinner bli varm. Mums!

Jag serverar min lax med grönkålshummus men det kan såklart vara vanlig hummus eller kanske något yoghurtsås. Ta det du gillar bäst! På tal om att byta ut så kan du såklart byta ut getosten mot fetaost också. Det blir supergott 🙂 Man kan alltid anpassa recepten efter tycke och smak eller vad kylen har att erbjuda.

Lax med rödbetor, getost och grönkålshummus

Lax med rödbetor, getost och grönkålshummus (4 port)

Ingredienser
4 laxfiléer
12 rödbetor (ca 800 g)
200 g getost

Grönkålshummus
Spenat

Gör såhär
Sätt på ugnen på 200 grader. Lägg de frysta laxfiléerna på en plåt med lite olivolja. Skala rödbetorna och skär i smala båtar. Lägg bredvid laxen. Ringla över olivolja och krydda rödbetorna med salt och svartpeppar och laxen med salt och citronpeppar. Sätt in i ugnen 20 minuter. Ta sedan ut och strö ut smulad/tärnad getost över betorna och sätt in 5 minuter till.
Servera laxen och betorna med spenat och grönkålshummus.

Lax med rödbetor, getost och grönkålshummus


Fler laxrecept:

Sesamlax med grönkålssallad och citronsås

Laxwallenbergare med blomkålspuré och brynt citronsmör

Parmesanlax på grönkålsbädd med pressad potatis

    Mentions

  • 💬 Lax röd curry • SandraCallermo.se

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b