Godmorgon!
Igår åt vi första middagen från Middagsfrid och det var en riktig höjdare! Många smaker och lite nya råvaror (kålrabbi) som blev riktigt gott. Kålrabbi var något jag aldrig provat tidigare och det var väldigt gott. Smak av kål men fräschare och bra tuggmotstånd. Alla råvaror har hög kvalitet och känns noga utvalda. Här följer recept och bilder på första middagen.

 

Laxbiffar med ananassalsa

Laxbiffar med ananassalsa (4 port)

Ingredienser
4 port couscous
1 grönsaksbuljongtärning
1 lime
600 g laxfilé
1 msk potatismjöl
2 dl matyoghurt
1 burk krossad ananas, 227 g
0,5 knippe lök
1 tråg mangold, 70 g
2 morötter
1 kålrabbi
0,5 ask körsbärstomater

Gör såhär

Biffar: Skölj och riv skalet från limen och lägg i en stor bunke. Skär bort skinnet från laxfilén och skär fisken i ca 1 cm stora tärningar. Blanda laxen med limeskalet i bunken och tillsätt cayennepeppar, salt, potatismjöl och 0,5 dl matyoghurt. Forma smeten till 4-6 biffar. Gör klart salsan, couscousen och salladen innan du steker laxbiffarna i smör, ca 2,5 min/sida.
Salsa: Låt den krossade ananasen rinna av i en finmaskig sil. Pressa saften från limen i en skål. Finhacka löken. Blanda ananas, lime, lök, 1,5 dl matyoghurt och cayennepeppar i skålen med limesaft. Smaka av med salt och svartpeppar
Couscous: Tillaga couscousen med buljong istället för salt. Tillsätt en skvätt olivolja.
Sallad: Skölj mangold. Skala och grovriv morötter. Skala och skär kålrabbi i 1 cm stora tärningar. Halvera körsbärstomaterna. Blanda alla grönsaker i en skål.

Inga svar än

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b