Laxbiffar med ananassalsa (4 port)
Ingredienser
4 port couscous
1 grönsaksbuljongtärning
1 lime
600 g laxfilé
1 msk potatismjöl
2 dl matyoghurt
1 burk krossad ananas, 227 g
0,5 knippe lök
1 tråg mangold, 70 g
2 morötter
1 kålrabbi
0,5 ask körsbärstomater
Biffar: Skölj och riv skalet från limen och lägg i en stor bunke. Skär bort skinnet från laxfilén och skär fisken i ca 1 cm stora tärningar. Blanda laxen med limeskalet i bunken och tillsätt cayennepeppar, salt, potatismjöl och 0,5 dl matyoghurt. Forma smeten till 4-6 biffar. Gör klart salsan, couscousen och salladen innan du steker laxbiffarna i smör, ca 2,5 min/sida.
Salsa: Låt den krossade ananasen rinna av i en finmaskig sil. Pressa saften från limen i en skål. Finhacka löken. Blanda ananas, lime, lök, 1,5 dl matyoghurt och cayennepeppar i skålen med limesaft. Smaka av med salt och svartpeppar
Couscous: Tillaga couscousen med buljong istället för salt. Tillsätt en skvätt olivolja.
Sallad: Skölj mangold. Skala och grovriv morötter. Skala och skär kålrabbi i 1 cm stora tärningar. Halvera körsbärstomaterna. Blanda alla grönsaker i en skål.
Mums, så gott med ananassalsa!