Maillista

Idag är det onsdag och på dagens schema står det öppna förskolan. Jag och Noel ska promenera dit och leka hela förmiddag och så avslutas det med våffellunch. Sååå mysigt! Så snart ska vi äta frukost och sen blir det till att knöla på alla vinterkläder och bege oss iväg. Men innan jag tar tag i morgonrutinerna så tänkte jag ge er ett nytt recept. Det är en matig laxpaj med fänkål och purjolök som blev fantastiskt god. Hoppas ni vill testa detta recept!

 Laxpaj med fänkål och purjolök

Laxpaj med fänkål och purjolökLaxpaj med fänkål och purjolök

Ingredienser
Pajdeg:
125 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk vatten

Fyllning:
1 fänkål
0,5 purjolök
250 g lax
250 g riven ost
2 ägg
2 dl grädde

Gör såhär
Nyp ihop mjölet med kylskåpskallt smör. Tillsätt vatten och knåda till en deg. Låt degen vila i kylskåpet i ca 20 minuter. Sätt på ugnen på 200 grader. Tryck ut degen i en smord form med löstagbar kant. Nagga botten med en gaffel. Förgrädda pajskalet 10 minuter i ugnen.
Under tiden kan du ansa och finstrimla fänkålen och purjolöken. Hetta upp smör i en stekpanna och fräs fänkålen tillsammans med purjolöken och krydda med salt och svartpeppar. Låt det bli mjukt och lägg det sedan i en bunke. Skär laxen i tärningar och lägg i bunken tillsammans med den rivna osten. Lägg blandningen i pajskalet. Vispa ihop ägg och grädde och krydda med salt, svartpeppar och cayennepeppar och häll sedan stanningen över fyllningen i pajskalet. Ställ in i ugnen ca 25 minuter. Låt svalna 10-15 minuter och servera med sallad.

0

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a