När vi äter lax är det ofta portionsbitar som vi gör i ugnen. Men så ibland blir jag påmind om att man kan ju använda kallrökt eller gravad lax också. Perfekt i pastasåser! Så idag ska ni få ett riktigt smarrigt recept på en laxsås som serveras med pasta. Såsen är självklart mjölkfri (men du kan använda vanlig grädde om du föredrar det) och sen gjorde jag med glutenfri pasta. I såsen rörde jag ner pastavatten då det gör att såsen binder ihop på ett bra sätt. Det går självklart att använda vanligt vatten istället. Såsen smakar ljuvligt gott av citron och gräslök. Denna middag passar perfekt till vardags och det går snabbt att laga. Laxen är ju skivad så den rör du bara ner i slutet så är den tillaga och klar. En riktig pangmiddag!
Om du vill ha fler recept med lax än denna laxsås? Då kan du scrolla till slutet så får du en bunt med smarriga laxrecept, som en liten bonus 😉
Laxsås med pasta (4 port)
Ingredienser
2,5 dl växtbaserad grädde
2,5 dl pastavatten
1 dl vitt vin
2 fiskbuljongtärningar
1 msk dijonsenap
1 vitlöksklyfta
Skal och saft från 0,5 citron
400 g gravad eller kallrökt lax
Gräslök
4 port spaghetti
Gör såhär
Koka spaghettin enligt anvisning.
Häll grädde, vitt vin, buljong, dijon, pressad vitlök samt skal och saft från 0,5 citron. Låt koka upp och puttra några minuter. Häll i 2 dl pastavatten och saka sedan av såsen med salt, svartpeppar och cayennepeppar. Red eventuellt med maizena. Rör ner gräslök.
Strimla laxen och vänd ner i såsen och låt den ligga i 1 minut. Blanda sedan laxsåsen med nykokt pasta.
Fler laxrecept:
Laxnuggets – panera utan ägg och gluten
Sweetchililax med kokt potatis
Hummusbowl med sesamlax och svartkål
This Article was mentioned on sandracallermo.se
This Article was mentioned on sandracallermo.se
This Article was mentioned on sandracallermo.se
This Article was mentioned on sandracallermo.se