Maillista

När matbutiken har extrapris på hel laxsida brukar vi slå till. Det blir så otroligt saftigt och perfekt att göra till många alternativ om man behöver fylla på med lite matlådor i frysen. Det går relativt snabbt för att tillaga så mycket mat och under tiden den är i ugnen hinner man fixa tillbehören. Till denna laxsida gjorde vi en härligt grön chimichurri, kokade färskpotatis och svängde ihop en enkel citronyoghurt. Sommarmat när den är som bäst!

 P7140282_laxsida

Laxsida med chimichurri med färskpotatis och citronyoghurt (6 port)

Ingredienser
1 laxsida
1 citron

Chimichurri:
2 lime
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
0,5 dl vitvinsvinäger
1 dl olivolja
1 tsk salt
2 dl färsk persilja
1 dl färsk koriander

6 port potatis

Citronyoghurt:
3 dl turkisk yoghurt
1 citron

Gröna blad

Gör såhär
Sätt ugnen på 150 grader. Ta fram en plåt och lägg på bakplåtspapper. Lägg på laxen med skinnsidan neråt och krydda med salt och citronpeppar. Skiva citronen och lägg på laxen. Ställ in i ugnen ca 20-25 minuter.
Koka potatisen under tiden laxen är i ugnen.
Chimichurri: Skala och finhacka löken och vitlöken. Finhacka chilin samt persilja, oregano och koriander. Blanda skal och saft från lime, lök, vitlök chili, vinäger, olivolja, salt, svartpeppar, persilja, oregano och koriander.
Citronyoghurt: Blanda yoghurt med skal och saft från citronen och krydda med salt, cayennepeppar och citronpeppar.
Ta ut laxen ur ugnen och toppa med chimichurri. Servera med kokt potatis och citrontoghurt.

P7140271_laxsida

0

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.