Maillista

Igår när vi skulle ta en promenad till ICA för att hämta min nya mobil jag hade beställt så skyltade de med hel laxsida till superpris och då kunde vi inte hålla oss. Så nu har vi tagit första steget mot vårt mål att äta fisk en gång i veckan och det här var en riktigt bra start. Laxen blev fantastiskt saftig och passade utmärkt till en syrliga yoghurtsåsen. Vi tog lite vad vi hade hemma och ibland är det det som blir allra bäst! Det här receptet är för 8 personer och passar utmärkt för en middagsbjudning då det är enkelt ett laga och laxen sköter sig själv i ugnen. 

 

Laxsida med syrlig mynta- och korianderyoghurt och kokt potatis (8 port)

Ingredienser
Lax:
1 hel laxsida (ca 1500 g)
0,5 dl honung
1 citron
2 msk soya
2 msk olivolja
1 röd chili
8 port potatis
Yoghurtsås:
6 dl turkisk yoghurt
1 äpple
0,5 kruka koriander
0,5 kruka mynta
1 lime
Gör såhär
Lax: Sätt på ugnen på 175 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och ringla över lite olivolja. Lägg på laxsidan (med eventuell skinnsida nedåt). Blanda honung, cest och saft från citronen, soya, olivolja och finhackad chili. Krydda med salt och svartpeppar och pensla/skeda över laxen. Sätt in laxen i ugnen ca 20-25 minuter.
Koka potatisen.
Yoghurtsås: Finhacka mynta och koriander. Grovriv äpplet. Blanda yoghurt med cest och saft från limen, myntan, koriander, äpple och krydda med salt, svartpeppar och cayennepeppar.
 

 

 
 
 
0

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a