Maillista

I början av året bestämde jag mig för att vi skulle äta mer fisk här hemma. Och hur har det gått hittills? Jo, vi äter absolut mer fisk men målet med en gång i veckan är inte riktigt uppnått ännu. Just nu är det dessutom rensning av frysen så då blir det vad som finns. Men när vi kommit iordning i nya lägenheten blir det skärpning igen. Det är ju så gott!
 
Så dagen till ära tänker jag bjuda på ett smarrigt fiskrecept, nämligen laxwallenbergare med blomkålspuré, ärtor och brynt citronsmör. En riktigt god fiskrätt som känns lyxig. Det är så gott med laxwallenbergarna som är smaksatte med dill tillsammans med det brynta smöret. Och gröna ärtor, muuums!
Nom nom!

 

Laxwallenbergare med blomkålspuré och brynt citronsmör

Laxwallenbergare med blomkålspuré och brynt citronsmör (4 port)

Ingredienser
600 g laxfilé
2 äggulor
0,5 dl grädde
0,5 kruka färsk dill
Puré:
1 stort blomkålshuvud
0,5-1 dl grädde
25 g smör
10 cm purjolök
 
Brynt citronsmör:
50 g smör
0,5 citron 
 
Ärtor
Gör såhär
Ansa och skölj blomkålen. Dela i mindre buketter och koka mjuk i lättsaltat vatten, ca 8-10 min. Dela laxen i mindre bitar och mixa slät i en hushållsassistent tillsammans med äggulor och grädde. Krydda med salt, svartpeppar, cayennepeppar och klippt dill. Hetta upp en stekpanna med smör och forma åtta wallenbergare i pannan. Stek på medelvärme tills de fått fin färg på båda sidor.
Strimla purjolöken. När blomkålen är kokt, häll av vattnet och mixa till en slät puré tillsammans med grädde och smör. Smaka av med salt och svartpeppar och blanda i purjon. 
Bryn smör i en kastrull och avsluta med att tillsätta cest och saft från citronen.
Servera wallenbergarna med purén, ärtorna och smöret.
 
Laxwallenbergare med blomkålspuré och brynt citronsmör
 
Laxwallenbergare med blomkålspuré och brynt citronsmör

Fler recept med lax:

Sesamlax med grönkålssallad och citronsås

Laxpaj med fänkål och purjolök

Parmesanlax på grönkålsbädd med pressad potatis

0

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.