I samarbete med Periquita Rosé Alcohol Free

Så var det dags för mitt andra inlägg med Periquitas alkoholfria rosévin. Som jag tidigare nämnt är vinet gott att dricka som det är, möjligtvis med en citron- eller limeklyfta i. Men jag dricker sällan upp hela vinflaskan som den är så då är det roligt att även skapa någon annan dryck där rosévinet är en huvudingrediens.

En varm sommardag är min favoritdryck en läskande lemonad med mycket syrlighet. Självklart föredrar jag att göra min egen lemonad och jag brukar göra en rejäl sats så kan man ha den i kylen några dagar. Så då tänkte jag, varför inte blanda lemonad med rosévin? Sagt och gjort, det blev två olika varianter där den ena är med neutral och läskande dryck och den andra versionen är mer som en drink då den baseras på tonic och blir lite mer vuxen smak på. Vem kunde ana att rosévin, tonic och lemonad skulle bli en sådan succé? Rosévinet kommer till sin rätt och det passar utmärkt med sin fruktiga smak. Hoppas ni testar detta för det var en sommardryck jag kommer servera igen!

P7210603

Lemonad (ca 7-8 dl koncentrat)

Ingredienser
3 dl socker
2 dl vatten
8 ekologiska citroner (ca 4-5 dl pressad citron)

Gör såhär
Tvätta citronerna och ta en potatisskalare för att hyvla bort det yttersta skalet (ej det vita). Lägg det i en kastrull tillsammans med vatten och socker. Värm upp så sockret löser sig och ställ sedan åt sidan för att svalna.
Pressa ur all saft ur citronerna och häll ner i sockerlagen när den svalnat. Sila sedan bort skal och kärnor och häll upp lemonadkoncentratet i en flaska och förvara i kylen. Blanda sedan med vanligt eller kolsyrat vatten och is vid servering.

P7210626  P7210644

Rosélemonad (1 glas)

Ingredienser
1 dl lemonadkoncentrat
1,5 dl kolsyrat vatten
1,5 dl rosévin

Citron
Is
Citronmeliss

Gör såhär
Lägg is i ett stort glas. Häll på lemonad, rosévin och vatten och toppa med citronmeliss och en citronklyfta.

P7210711  P7210688

Citronrosé med tonic (1 glas)

Ingredienser
0,75 dl lemonadkoncentrat
1 dl rosévin
1,25 dl tonic

Hallon
Is
Citron

Gör såhär
Lägg i ett glas och häll i lemonad, rosévin och tonic och toppa med hallon och en citronklyfta.

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b