Maillista

Vi brukar inte fira nationaldagen på något speciellt sätt här hemma vilket kanske är lite av tråkigt. Jag tycker vi borde lära oss lite av Norges 17 maj-firande 🙂
Men en god fika eller efterrätt på middagen tycker jag i alla fall passar en dag som denna. Därför tänkte jag bjuda på ett enkelt recept som jag väljer att servera med gräddglass; lime- och basilikamarinerade jordgubbar.

 

Lime- och basilikamarinerade jordgubbar

 

Lime- och basilikamarinerade jordgubbar

Ingredienser

1 liter färska jordgubbar
2 lime
0,5 dl färsk basilika
0,5 dl strösocker

Gör såhär
Rensa jordgubbarna och dela dem i mindre bitar. Riv limeskalet och blanda det med sockret. Fördela limesockret över jordgubbarna och pressa över limesaften. Hacka och strö över basilikan. Vänd runt och låt det stå och dra i minst 15 minuter.
0

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a