Maillista

I samarbete med Gårdssällskapet

Hoppas ni alla njuter av en fin helg. Det gör i alla fall vi och idag ska vi vara barnvakt till mina systerbarn och det ska badas, ätas korv och mysas medan föräldrarna är på spa. Det kommer bli en toppendag!

Och till kvällen kommer det nog bli grillat för nu är verkligen grillsäsongen igång. Och dagens recept är också grillat och det är en helt ny styckdetalj för mig. I min leverans jag fick från Gårdssällskapet fick jag nämligen bogbladskotlett som liknar fläskkarré och kotletterna har kvar benet. Vi marinerade köttbitarna och grillade de och de blev så goda och möra. Om ni inte får tag på bogbladskotlett går det bra att byta ut till t ex fläskkotlett eller karré. Köttet serverade vi med grillad nektarinsallad och en örtfraiche. En riktig sommarrätt!

P5120044 bogbladskotlett

P5120053 bogbladskotlett P5120070 bogbladskotlett

Limemarinerad bogbladskotlett med grillad nektarinsallad och örtfraiche (4 port)

Ingredienser
Ca 1 kg bogbladkotletter (4 st)
1 dl rapsolja
2 msk soja
1 msk honung
2 vitlöksklyftor
1 lime
0,5 tsk chiliflakes

Nektarinsallad:
2 dl quinoa
1 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
4 nektariner
1 dl pumpafrön
50 g röd mangold
150 g fetaost

Örtfraiche:
2 dl créme fraiche
1 lime
1 dl hackade örter (jag hade gräslök och örter)

Gör såhär
Marinad: Blanda ihop olja, soja, honung, pressad vitlök, skal och saft från limen samt chiliflakes. Lägg köttbitarna i en påse och häll på marinaden och mojsa runt. Låt Ligga i kylen minst 2 timmar.
Nektarinsallad: Koka quinoan enligt anvisning med grönsaksbuljong istället för salt. Ställ sedan åt sidan och låt svalna något. Dressa med olja och vinäger.
Skär nektarinerna i bitar runt kärnan och ta bort den. Pensla bitarna med lite olja så de inte fastnar på grillen. Grilla så de får snyggt mönster och krydda med salt och svartpeppar. Hetta upp en torr stekpanna och rosta pumpafröna. Blanda ihop quinoa, nektariner, pumpafrön, mangold och tärnad fetaost.
Örtfraiche: Blanda ihop créme fraiche med skal från 1 lime och saft från 0,5. Blanda i finhackade örter och smala av med örtsalt, svartpeppar och cayennepeppar.
Ta ur köttet ur marinaden och grilla 4-6 minuter på varje sida så de blir genomstekta och får fin färg.

0

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a