Jag har alltid en rad med olika burkar med sylt och marmelad i min kyl här hemma. Några har jag fått i present men majoriteten brukar vara hemgjorda varianter. Marmelad är alltid gott till ostar och sylt äter jag på gröten på morgnarna. Sylt köper jag dock aldrig då jag tycker att de generellt sett innehåller för lite bär och för mycket socker. När man gör sin egen kan man anpassa sockret efter bären och få den lite mer syrlig och inte lite onyttig. Den här lingon- och blåbärssylten är så enkel så man kan knappt kalla det recept men för dig som köper sylt, testa göra din egen, det är så mycket godare och du får inte i dig massa onödiga ingredienser.

DSC_0048

Lingon- och blåbärssylt

Ingredienser
225 g lingon
225 g blåbär
1 dl syltsocker
0,5 krm natriumbensoat

Gör såhär
Lägg frysta lingon och blåbär i en kastrull tillsammans med sockret. Låt puttra utan lock ca 5 minuter. Ta sedan ur lita och lägg i ett glas. Rör i natriumbensoat och ha sdean i det i kastrullen. Dra av från värmen och låt svalna innan du häller i en burk.

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b