fbpx

Det blir mycket chokladgodis och knäckliknande sötsaker kring jul och det är fantastiskt gott! Men ibland kan jag tycka det är gott att även få äta en småkaka med en jultouch och då kan jag rekommendera dessa lingongrottor med saffran. Jag missade att blanda ut saffranet med lite vatten så mina blev inte så gula och fina som de brukar men ack så goda. En julig variant på hallongömman som jag tidigare delat med mig av.

Lingongrottor med saffran

Lingongrottor med saffran (ca 30 st)

Ingredienser
4,5 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
1 pkt saffran (á 0,5 g)
2 tsk vaniljsocker
200 g kallt smör

1 dl lingonsylt

Gör såhär
Sätt på ugnen på 200 grader. Blanda ut saffranet med 1 tsk kokande vatten. Blanda vetemjöl, strösocker, bakpulver, saffran och vaniljsocker i en bunke. Tärna ner smöret och knåda till en deg.
Forma degen till runda bollar och lägg i formar, gör en grop i varje kula och fyll upp med lingonsylt.
Grädda lingongrottorna i mitten på ugnen i ca 11-13 minuter.

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b