fbpx
Oj, va tiden går fort! Imorgon är det lucia och redan i helgen ska jag faktiskt börja fira jul. Jag är uppvuxen med två julaftonar, en hos mamma och en hos pappa och utöver det har vi alltid haft julmys med släkten hos mormor och morfar någon gång kring jul. Sedan jag och David träffades har vi även firat en julafton hos hans familj så numer är det i princip fyra julfiranden. Det är inte alltid lätt att få ihop det med alla och det kan också vara skönt att inte ha alla på rad dagarna efter varandra så nu i helgen ska vi fira med pappa och mormor och morfar. Det ska bli såå mysigt och jag ska verkligen njuta!
 
Så, jag fortsätter hålla julstämningen uppe här på bloggen med ännu liter mer julmys. I vanliga fall är det ju mest matiga recept här på bloggen men nu i december blir det mer bakning än mat här hemma och jag hoppas ni har överseende med detta 😉 När jag julbakar blir det lätt mycket saffran och choklad men denna gång blir det julsmak i form av lingon och kanel, mums! Om jag inte minns fel hittade jag grundreceptet hos Jenny, där kan man hitta mycket gott!

 

Lingonsnittar med kanel (ca 20 st)

Ingredienser
200 g rumsvarmt smör
3 msk sirap
5 dl vetemjöl
1,5 dl strösocker
1,5 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1,5 dl frysta lingon
1 msk kanel
Gör såhär
Ställ ugnen på 200 grader. Vispa ihop smör och socker. Ta en ny bunke och blanda ihop mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kanel. Vispa ned de torra ingredienserna och sirap i smörblandningen. Tillsätt hälften av lingonen och arbeta ihop till en smidig deg. Dela degen i två lika stora delar och rulla ut till längder. Baka nu in resten av lingonen och platta sedan till längderna något. Grädda i mitten på ugnen i cirka 8-11 minuter, tills de fått fin färg. Skär dem i snitt medan de är ljumna och låt svalna helt på galler.
 
0

Inga svar än

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.