fbpx
Nu känns det som det var länge sedan jag hade syltrecept i bloggen. Jag gillar att koka sylt och marmelad men jag är inte alltid så duktig att göra slut på det. Jag gör gärna en stor sats och ger bort i fina burkar men de jag behåller själv kan få stå i kylen ett bra tag, speciellt marmelad. Denna goding kommer nog gå åt rätt fort då den är riktigt syrlig och kan användas till både gröt och yoghurt. När den var alldeles nygjord fick den piffa till detta glas med gröt som jag efter fotograferingen toppade med lite mjölk. Det blir lite godare och roligare att äta gröt i glas om du frågar mig 😉

 

Lingonsylt med råsocker och vaniljLingonsylt råsocker

Lingonsylt med råsocker och vanilj

Ingredienser
500 g lingon
1,5 dl råsocker
1 dl vatten
2 krm vaniljpulver
1 krm natriumbensoat
Gör såhär
Blanda lingon och råsocker kallt. Häll i vatten och låt puttra på spisen i ca 10 min under omrörning. Tillsätt vaniljpulvret. Ta bort någon matsked i ett glas och blanda i natriumbensoat. Häll tillbaka i sylten och låt stå tills svalnat.
Gröten gör jag genom att blanda havregryn, vatten och en nypa salt i en skål och värma i micron 2 minuter. Blanda en gång efter halva tiden och rör sedan ner psylliumfrön. Varve i glas med lingonsylt och toppa med kokos.
 
Lingonsylt med råsocker och vaniljLingonsylt med råsocker och vanilj

Inga svar än

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b