Maillista

Nu är jag inne i en period där jag ofta äter havregrynsgröt till frukost. Mina toppings varierar och oftast är det antingen äpple och kanel, skivad banan och kokosflingor eller den klassiska lingonsylten. När jag har lingonsylt så vill jag såklart göra den själv då jag tycker att många man köper är för söta. Dessutom kan man ju göra det lite roligare genom att blanda i smaksättning, frön eller annat. Ofta har jag i en del blåbär för att söta sylten, då kan jag dra ner lite på sockret. I den här tog jag även i lite psylliumfrön som gör att sylten blir tjockare. Den blev riktigt god!

DSC_0011 Lingonsylt med vanilj och psylliumfrön DSC_0017 Lingonsylt med vanilj och psylliumfrön

Lingonsylt med vanilj och psylliumfrön

Ingredienser
500 g lingon
1 dl blåbär
1,5 dl syltsocker
1 vaniljstång
0,5 dl psylliumfrön
1 krm natriumbensoat

Gör såhär
Lägg lingon och blåbär i en kastrull med sockret. Skär vaniljstången på längden och skrapa ur fröna och lägg i kastrullen tillsammans med stången. Låt koka upp och puttra ca 5 minuter. Ta upp en slev sylt och lägg i ett glas och blanda med natriumbensoat och rör sedan ner i kastrullen igen. Dra sylten åt sidan och blanda ner psylliumfröna. Låt svalna innan du lägger i en ren burk.

 

0

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a