Maillista

Härom veckan såg jag en härlig bild i mitt Instagram-flöde. Det var nämligen Mårtenssons kök som hade kokat ihop snygga linsbiffar (här finns för övrigt en uppsjö av härliga recept, tips tips tips!). Jag kikade genast in på deras recept och därefter kollade jag runt på lite fler recept på linsbiffar och utifrån denna inspiration skapade jag mina egna. Resultatet ser ni nedan och om jag får säga det själv blev det väldigt goda. Jag serverade biffarna med potatissallad och morotstzatziki och det passade utmärkt.

Till förrätt blev det dessutom en capresesallad: skivad tomat och mozzarella varvat med basilika och toppat med olivolja, salt och svartpeppar.

P5260061 P5260090

Linsbiffar med potatissallad och morotstzatziki (4-6 port)

Ingredienser
250 g torkade röda linser
1 grönsaksbuljongtärning
1 ägg
1 gul lök
0,5 dl potatismjöl
0,5 dl havregryn
0,5 dl ströbröd
100 g keso
2 tsk malen spiskummin
1 tsk paprikapulver
1 msk oregano

Potatissallad:
4-6 port potatisar
Vinägrett
Gröna blad
2 tomater
1 rödlök

Morotstzatziki:
2 morötter
3 dl turkisk yoghurt
2 vitlöksklyftor

Gör såhär
Skölj linserna och koka mjuka i vatten med buljong. Häll över i ett durkslag och låt vattnet rinna av. Skala och finhacka löken. Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs löken tills den är mjuk. Krydda med spiskummin och paprikapulver och låt fräsa med en minut. Blanda sedan ner löken i linserna tillsammans med ägg, potatismjöl, ströbröd, keso och oregano. Smaka av med salt och svartpeppar. Låt gärna smeten stå ca 10 minuter innan du formar biffar. Forma sedan till biffar och stek de några minuter på varje sida på medelvärme så de får fin färg.
Morotstzatziki: Skala och riv morötterna grovt. Blanda yoghurt med pressad vitlök och morötter. Krydda med salt och svartpeppar.
Potatissallad: Tvätta och koka potatisen. Dela i mindre bitar och lägg i en skål. Häll över vinägrett och låt stå minst 10 minuter och svalna. Skala och strimla lök och hacka tomaterna. Blanda ner lök, tomat och gröna blad.

0

4 svar

  1. Jenny Galfvensjö

    Det här verkar gott, det ska jag testa någon dag! Första gången jag tittar in här, sett att du figurerat lite på Better Bloggers och har tänkt att jag ska läsa den serien lite bättre. Blev verkligen inspirerad av det lilla jag läst hittills, jag skulle också gärna göra en sådan satsning som du gjort men det är svårt att hitta tiden just nu! Känner ständigt att jag skulle vilja göra saker bättre men har inte tid… Hur som helst. Keep up the good work!

    Svara
  2. Sandra Callermo

    Välkommen hit! Vad roligt att du gillar artikelserien. Hoppas det kan ge dig lite goda råd på vägen. Och absolut, det är tidskrävande men man får låta det ta tid och se det som ett långsiktigt projekt, för det är så värt det! Lycka till 🙂

    Svara

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.