fbpx

Efter en fantastiskt mysig helg är det skönt att vara hemma igen. Men jag känner mig inte utvilad tyvärr.. Har varit vaken många nattliga timmar denna helg med febriga och snoriga barn som väcker varandra och går omlott. Nu mår de tack och lov bättre men jag skulle verkligen behöva en lång, ostörd natt. Får se när det blir av 😉

Linsbolognese

Men men, nog om det. Nu är det dags för dagens recept som såklart är en vegetarisk middag! Torkade linser är en superbra ingrediens när det kommer till vegetarisk mat. Det blir matigt och gott med ett härligt tuggmotstånd. Här får de agera huvudroll i en linsbolognese. En smarrig pastasås som passar bra till vardagsmiddag.

Linsbolognese

Linsbolognese med champinjoner (4-5 port)

Ingredienser
4-5 port tagliatelle
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
1 tsk sambal oelek
1 msk torkad oregano
2 stora morötter
200 g champinjoner
2 frp krossade tomater (á 400 g)
2 grönsaksbuljongtärningar
2 dl röda linser
ca 4 dl vatten

Gör såhär
Skala och finhacka lök och vitlök. Grovriv morötterna. Gör rent och dela ner champinjonerna.
Hetta upp olja i en stor gryta. Fräs lök och vitlök ett par minuter så det blir mjukt. Tillsätt champinjoner, tomatpuré, oregano och sambal oelek och låt fräsa en minut till. Tillsätt sedan morötterna, krossade tomater, buljongtärningar, linser och vatten. Låt koka upp och småkoka under lock 20 minuter. Koka pastan under tiden.
Smaka sedan av linssåsen och krydda med salt, svartpeppar och pressad citron. Ta i 1 dl pastavatten innan du häller av det.
Blanda ihop pastan med såsen och servera med basilika.

Linsbolognese

1

2 svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.