Idag är första dagen i Egypten. Jag har förberett en del inlägg då jag är lite osäker på hur det kommer vara med WiFi här nere. Så jag har sett till att det kommer komma inlägg här på bloggen och förhoppningsvis kan jag även få upp lite fler inlägg härifrån. Håll gärna koll på Instagram för där kommer jag uppdatera dagligen om jag kan 🙂
Igår flög vi hit och vi landade inatt så idag är vi nog lagom sega. Ska väl letas oss fram till frukostbuffén, spana in hotellområdet och lata oss vid poolen. Låter som en dag i min smak!
Och eftersom det är måndag tänkte jag ge er ett nytt vegetariskt recept. Detta bjöd jag på när jag hade några vänner över på playdate och det blev väldigt uppskattat.
Linscurry med pumpa och sojabönor (6-8 port)
Ingredienser
2 röda lökar
4 vitlöksklyftor
1-1,5 msk spiskummin
1 msk ingefära
2 tsk gurkmeja
2 tsk malen kanel
2 tsk paprikapulver
2 tsk malen koriander
1 tsk kardemumma
3 dl torkade gröna linser
2 frp krossade tomater
250 ml kokosmjölk
5 dl vatten
Pressad lime
500 g butternutpumpa
2 morötter
250 g frysta sojabönor
6-8 port ris
Grönkål
Gör såhär
Koka riset enligt anvisning.
Skala och hacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en stor gryta och fräs lök och vitlök så det mjuknar. Tillsätt sedan spiskummin, ingefära, gurkmeja, kanel, paprikapulver, koriander och kardemumma och låt fräsa en minut. Tillsätt sedan linser, krossade tomater, kokosmjölk och vatten. Låt allt koka upp och låt puttra under lock ca 10 minuter. Under tiden kan du skala och skära pumpan i tärningar. Skala moroten och skär i bitar.
När det kokat 10 minuter kan du lägga i pumpa och morötter och låt allt koka 10 minuter till. Ha sedan i sojabönor och lite pressad lime och smaka av med salt och svartpeppar.
Riv grönkålen i mindre bitar och ringla över lite olivolja samt pressad citron och salt och massera ett par minuter så den mjuknar.
I det här inlägget beskriver jag vad antiinflammatorisk kost är och hur min resa sett ut. Självklart bjuder jag på antiinflammatorisk recept.
En rostad pumpasoppa med blomkål som blir ljuvligt krämig och god. Fri från mjölk och gluten. Jag toppade med blomkål och korvslantar!