Vilken härlig sportlovsweekend vi har haft! Vi har varit på landet och bott i svärföräldrarnas fina hus och åkt skidor i Hassela. De tre första dagarna var det helt fantastiskt väder med strålande sol. Igår snöade det hela dagen så det var såklart sämre sikt och inte lika njutbart väder men grymt med snö. Innan var det mest utsprutad snö och isigt. Barnen (Noel och hans två kusiner) var så duktiga och åkte grymt bra sista dagen! Mila var dock inte imponerad av skidor och ville inte testa på hela helgen. Så jag och Mila har haft mycket tid tillsammans och suttit i solen, varit i lekrummet och inspekterat hotellet 😉 haha!

Så himla mysigt att ha så nära relation till min syster och hennes familj och att det fungerar så bra att umgås såhär intensivt. Vi har bra samarbete och barnen älskar att umgås hela tiden. Fantastiskt!

Men som det alltid är så var det ju även skönt att komma hem igår och att sova i sin egen säng. Idag är det fullt ös på jobbet och många möten såhär första måndagen på en ny månad. Kul!

Linssås med örter

Rutiner och vegomiddag

Och tillbaka till vardagens rutiner med morgonträning, grön smoothie och näringsrik mat. Det har blivit mycket socker i helgen och det är inte det bästa för mitt mående. Men det är ju gott också!

Dagens recept blir en fantastiskt god linssås med örter, morot, zucchini och paprika. Matigt och gott. Mycket näring och olika färger på grönsaker. Härligt!

Linssås med örter

Linssås med örter (10 port)

Ingredienser
2 stora gula lökar
1 röd chili
4 vitlöksklyftor
1,5 msk timjan
2 tsk dillfrö
2 tsk rosmarin
1 stor zucchini
500 g morot
1 stor spetspaprika
1 liter vatten
4 dl röda linser
2 burkar krossade tomater

10 port spaghetti
Fetaost (kan ersättas med veganskt alternativ)

Ingredienser
Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och finhacka chili. Mortla timjan, dillfrö och rosmarin. Skär zucchinin i tärningar. Riv morötterna. Kärna ur och strimla paprikan.
Hetta upp rikligt med olja i en gryta. Fräs lök ett par minuter så den mjuknar. Tillsätt zucchini, chili, vitlök och de mortlade örterna och låt fräsa ett par minuter till. Tillsätt sedan morötter, spetspaprika, vatten, linser och krossade tomater. Låt allt koka upp och låt puttra under lock ca 20 minuter. Smaka av med salt, svartpeppar och pressad citron. Tillsätt eventuellt mer vätska vid behov.
Koka pasta enligt anvisning och servera med linssås. Toppa med fetaost.

Linssås med örter


Fler recept med linser:

Kryddig rödbetsgryta med linser

Minestronesoppa med linser

Morotspasta med linser och curry

0

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.