Detta är inte vilken måndag som helst utan vår första måndag efter semester. Åter till vardagen och David jobbar. Jag ska vara föräldraledig ungefär 1,5 månad till. Sen blir det byte och jag ska jobba och David vara föräldraledig. Det är lite skräckblandad förtjusning att komma tillbaka till jobbet. Men det ska bli spännande eftersom jag har en ny tjänst att ta mig an och det känns jättebra att David ska vara hemma med Noel.
Eftersom semestern är slut ska det bli lite mer normal inläggsfrekvens här på bloggen nu också. Har checkat ut lite de två senaste veckorna och det behövde jag verkligen. Och nu har jag ny energi att skapa nya recept, hitta nya samarbeten och ha en matfylld höst. Nu tänkte jag bjuda på en vegetarisk linssoppa med rödbetor som jag kryddat med kryddpeppar. Mycket gott!
Linssoppa med rödbetor och kryddpeppar (4 port)
Ingredienser
400 g rödbetor
1 stor morot
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
0,5 tsk malen kryddpeppar
2 dl röda linser
1 l vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
Créme fraiche/veganskt alternativ
Gör såhär
Skala och grovriv rödbetor och morötter. Skala och hacka lök och vitlök. Hetta upp olivolja i en stor kastrull och fräs lök, vitlök och en nypa chiliflakes tills det mjuknar. Tillsätt rödbetor, morötter, linser och kryddpeppar och fräs 2 minuter innan du tillsätter vatten och buljongtärningar. Låt koka upp och puttra sedan under lock ca 20 minuter. Mixa sedan slätt och smaka av med salt, svartpeppar och pressad citron. Servera med créme fraiche och örter.
Det ser helt magiskt gott ut! vilka färger!
Tack! Va glad jag blir. Rödbetor är tacksamt att jobba med 🙂
This Article was mentioned on sandracallermo.se
This Article was mentioned on sandracallermo.se
This Article was mentioned on sandracallermo.se