fbpx

Det finns ju mycket härligt med sociala medier och det finns oändligt med inspiration. Och en grej som jag sett flera gånger är att man kan göra glutenfria wraps på endast röda linser. Så smidigt! Så man blötlägger bara linserna och sen mixar man med lite salt och vatten och så steker man till wraps. Man kan även mixa i till exempel spenat om man vill göra gröna wraps. Jag åt dessa linswraps till kebab vilket var toppen! Dagen efter åt jag det som en macka vilket också fungerade utmärkt. Gott, enkelt och dessutom massor av protein. Jag blir nyfiken att använda detta som grund till att göra tortillabröd med exempelvis havremjöl. Mums!

Linswraps

Linswraps (ca 5 st)

Ingredienser
2 dl torkade röda linser
1,5 dl vatten
Salt

Gör såhär
Blötlägg linser i ca 6-8 timmar. Spara vattnet och häll linserna i en sil. Lägg sedan i en blender tillsammans med 1,5 dl av vattnet. Ta i lite salt. Mixa slätt.
Hetta upp en stekpanna med och häll i smet. Ta hjälp av eb slev för att platta ut den med cirkelrörelser så den blir tunn. Stek på båda sidor.

Linswraps


Fler recept med linser:

Morotssoppa med linser

Vegetarisk gulasch med linser

Morotsbiffar med linser

Broccolisoppa med linser och grön curry

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b