fbpx

När jag låg på stranden i somras så slog det mig att jag skulle vilja skriva flera inlägg om livsdesign. Om hur vi har valt att ha vårt liv, vad vi prioriterar, hur vi får ekonomin att gå ihop och liknande. Jag tycker själv det är intressant att läsa om hur andra gör och hur man får ihop det viktiga i livet. Och vågar prioritera bort sånt som faktiskt inte känns viktigt för en. Att gå sin egen väg. Det är inspirerande!

Livsdesign del 1 Vad är livsdesign?

För mig handlar livsdesign om att få ut det man vill av livet. Att fördela sin tid på det man verkligen vill. Det handla om jobb, familj, fritid, mat och allt som hör livet till. Vilka mål har du, just nu och på lång sikt? Vad drömmer du om? Hur vill du fördela dygnets timmar?

Några viktiga punkter att tänka på när det kommer till att designa ditt liv:
Vad är viktigt för dig? Skriv en lista.
Hur vill du fördela dygnets timmar? Tänk t ex: 8 timmars jobb, 1 timmes pendling, 7 timmars sömn, 1 timme träning, 1 timme middag osv. Se hur många timmar du har att disponera och vad du verkligen vill göra då.
– Börja med ett blankt papper och skriv ner hur din drömvardag se ut. Våga DRÖM!
– Skriv ner vilka förändringar du vill göra och vilka du ska börja med. Ett steg i taget. Vad ska du ändra idag, inom 1 år, 3 år och 10 år?

Var står jag nu?

Jag har varit föräldraledig i ca 3 år. Jag gick på min föräldraledighet i juli 2016 och sedan dess har jag jobbat 3 månader (när David var ledig). Nu är planen att jag ska börja jobba igen i januari och då ska David vara hemma 8 månader. Idag är min vardag fylld av sömn (ofta lite för lite och upphackad), träning, vara med barnen, ha huvudansvar för hushållet, sociala aktiviteter, bloggjobb osv.

Livsdesign del 1

I januari kommer min vardag alltså ändras mycket. Det är blandade känslor kring det. Det ska bli kul att jobb men konstigt att inte vara med barnen hela dagarna. Det blir bra att David är ledig så jag kan gå all in i jobbet så då känns det som en bra övergång. Men den stora frågan är ju vad jag ska göra? Jag har kvar min anställning men att ha nästan 1,5 timme enkel väg till jobbet känns inte hållbart i längden. Så därför skulle det vara kul med ett nytt jobb som ligger närmre hemmet och ger lite nya utmaningar. Eller vill jag ens ha en anställning? Jag drömmer ju om att driva min egen firma på heltid. Men hur?

Ni hör ju. Det finns många frågor och jag hoppas att jag ska få en tydlig struktur med hjälp av den här artikelserien och kanske kan jag komma fram till vad jag ska ägna mitt liv åt. Vi får väl se 😉

Artikelserie livsdesign

Min tanke är att publicera ett inlägg på tema livsdesign varje fredag och såhär ser rubrikerna ut:

Om det är något speciellt du skulle vilja läsa om kan du lämna en kommentar så ska jag försöka få med det 🙂

Livsdesign del 1

5 svar

  1. Helen Pettersson

    Livsdesign, vilket bra ord☺Det tar jag med mig på min vandring i vardagen & livet. Att stanna upp, fundera,återhämta sig & sätta upp mål är viktigt. Att ha struktur på vardagen & livet. Spännande att följa dig & din artikelserie💕

    Svara

    Mentions

  • 💬 Livsdesign del 2: Kost och hållbar vardagsmat • SandraCallermo.se
  • 💬 Livsdesign del 3: Tid och jobb - Hur vill vi bygga vår vardag • SandraCallermo.se - En matig livsstilsblogg!
  • 💬 Livsdesign del 5: ToDo-listor och framtiden • SandraCallermo.se - En matig livsstilsblogg!

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b