Maillista

Idag tänkte jag knyta ihop säcken när det kommer till livsdesign. Det här är den femte delen i denna artikelserie och tidigare har jag berört:
1. Intro
2. Kost och hållbar vardagsmat
3. Jobb
4. Tid och prioriteringar

Saknar ni något som jag inte skrivit om men som ändå behövs för att sammanfatta livsdesign?

Livsdesign del 5 - todo och framtiden

Fördelning av timmar

Alla dagar är olika och vardag skiljer sig såklart från helg. Men om jag ändå ska uppskatta ungefär mina timmar en vanlig dag så ser det ut som följer
– 1 timme träning
– 2 timme morgonrutin mig och barnen
– 1 timme lämning på förskolan+promenad
– 7 timmar tid med barnen
– 2 timmar matlagning+middag
– 2 timmar lek med barnen
– 1 timme nattning
– 1 timme övrig tid
– 7 timmars sömn

Den är inte så pjåkig ändå. Men nu är det ju ett föräldraledig liv, denna måste utvärderas på nytt när jag börjat jobba igen. 1 timme träning och 7 timmars sömn är bra punkter som jag ska försöka hålla fast vid. Men mer om framtiden längre ner 🙂

ToDo-listor

Idag tänkte jag prata om ToDo-listor eftersom det är en väldigt viktig del i mitt liv. För att må bra behöver jag ha en tydlig struktur och organisera alla tankar. Jag har många idéer och har gärna flera projekt i huvudet jämnt. Därför försöker jag vara duktig på att skriva ner detta för att inte hålla koll på alla bollar i huvudet.

Det kan vara stort som smått och tidigare har jag mest använt anteckningar i mobilen men senaste året har jag börjat använda Trello både privat och i företaget. Det är fantastiskt!

Och jag tänker att även om du inte är en planeringsnörd och listälskare som jag så tror jag ändå att många skulle må bra av att använda Trello eller liknande för att få lite bättre koll på allt och hinna med vardagen. I och med Trello får jag en snabb överblick över vad jag har framför mig på kort och lång sikt.

Livsdesign del 5 - todo och framtiden

Tavlor

I Trello har jag fyra listor som jag fyller på allteftersom. Det är både lång, och kort sikt samt privat och företagsmässigt. Jag har de här tavlorna och just nu med olika kort (dessa förändras över tid):

  1. Sandra privat: veckans todo, fotoprojektet, ärenden
  2. Gemensam privat: veckans todo, kommande husfix, kommande todoer
  3. SandraCallermo.se: veckans todo, månadens blogginlägg, inläggsbank, samlingsinlägg inspiration
  4. Samarbeten: Företag att kontakta, kontaktade företag, tips tjäna pengar, tidningar, PR-byråer

Framtiden

Så hur ser jag på framtiden? Min vardag kommer ju förändras mycket framöver. Efter årsskiftet ska jag börja jobba och David ska vara föräldraledig. Så då gäller det att hitta en ny balans och sen i augusti ändras det igen när Mila ska börja förskolan och David ska återgå till jobb och vi faktiskt ska vara två arbetande föräldrar med hämtning, lämning och att få ihop vardagen. Då får jag sätta mig ner och planera om vardagen igen.

Livsdesign del 5 - todo och framtiden

Prioriteringar

Just nu känner jag på det stora hela att de kommande åren kommer vi sträva efter:
– Att prioritera tid för familjen, både hemma och att göra äventyr.
– Att barnen inte ska ha för långa dagar på förskolan.
Välja och prioritera vad vår vardag ska innehålla.
– Aldrig prioritera bort träningen. Jag är så glad att jag insett vikten av vardagsmotion och träning för en hållbar vardag.
– Ha utvecklande och roligt jobb men inte låta jobbet ta över livet. Det måste finnas balans.
– Äta god mat som vi mår bra av.

Det blir inte mer specifika framtidsplaner än så just nu. Men jag kan lova er att trots att detta var sista delen i min artikelserie om livsdesign så kommer det komma fler inlägg på ämnet framöver.

Livsdesign del 5 - todo och framtiden

1

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.