fbpx

Idag tänkte jag skriva lite om livstårtan och hur livet känns just nu. Jag har läst om flera bloggare som lyft detta ämne på senaste och så tänkte jag att det kunde vara roligt för er att få en uppdatering hur jag analyserar livet här och nu. Varsågoda!

Mat: Just nu försöker jag äta mer hälsosamt och laga mer enkla vardagsrecept. Lite mindre kolhydrater och mer grönsaker och jag mår bra och känner mig pigg. Frukt till mellanmål och så försöker jag dricka mycket vatten. Jag tänker mycket på vad jag ska laga och vilka nytänkande recept jag ska laga härnäst. Men samtidigt vill jag inte skapa för mycket press på mig själv för jag vet ju att ni gillar de recepten man hinner laga alla dagar i veckan, som inte har för många ingredienser och är något annat än de vanliga rätterna man lagar. Jag ser fram emot att fortsätta inspirera!

Indisk linssoppa med persiljemarinerad mozzarella

Ryssröra med gurksallad

Jobbet: Som ni vet jobbar ju inte på mitt vanliga jobb just nu. Jag är föräldraledig och så jobbar jag med bloggen på deltid. Och jag stortrivs! Det är mycket kvalitetstid med Noel men när han sover och leker kan jag hinna bloggjobba lite. En utmärkt kombination!

Familj: Jag får mycket tid med lilla Noel och jag känner även att vi utnyttjar kvällarna på ett bra sätt så vi hinner ses hela lilla familjen. Vi umgås mycket med våra föräldrar, syskon och syskonbarn samt vänner och varvar med egna kvällar hemma i soffan. En mycket bra kombination och vi är så glada att ha familjen nära.

Vänner: Vi träffar ofta vänner och upplever inte alls att vi behövt ändra på det efter att Noel kom. Han följer med vart vi än åker och han trivs med situationen, är social och van med människor. Det är häftigt att se. Han somnar enkelt där vi är och det har gjort det lätt för oss att umgås med vänner. Härligt att inte pausa det sociala livet som jag förstår att vissa känner att de behöver den första tiden med barn.

Egentid: Det blir inte alltför mycket egentid när jag är hemma med Noel på dagarna och sen vill jag bara mysa med familjen på kvällar och helger. Jag försöker få till att träna själv en gång på helgen. Men sen tycker jag att jag har lite ensamtid när Noel sover på dagarna, bara det att man är alltid på standby och behöver vara redo när han vaknar. Men egentid kan se ut på olika sätt genom livet. De dagliga promenaderna med när Noel sover i vagnen är något jag värderar högt.

Hälsa: Jag mår väldigt bra och har varit lyckligt lottad att min kropp återhämtat sig på ett otroligt sätt efter graviditet och förlossning. Jag är pigg, känner mig stark och mår i allmänhet bra. Jag äter sunt, håller på att tappa de sista kilona för att jag ska trivas med mig själv, jag rör på mig minst 1 timme om dagen (oftast promenad men ibland även annan träning) och håller på att bygga upp mer muskler. Jag sover mer nu än innan jag fick barn och det är verkligen lyxigt. Oftast får jag åtminstone 7 timmar per natt och det är perfekt! Jag vill känna mig lite starkare och få lite bättre kondition. Jag äter en del vegetariskt och jag äter mycket varierad kost vilken min kropp gillar.

Ekonomi: Just nu lever vi billigt. Vi lever på Davids lön och litegrann som jag drar in på bloggen. Jag tar inte ut föräldrapenning för att spara så mycket dagar som möjligt och det går bra. Vi har fått ra ner på en del saker, en hel del sparande och lite annat men vi har valt att prioritera vår ekonomi på det viset Noels första år. Det känns mycket värt att spara föräldradagar och det går att leva billigt om man vill.

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b