Puh! Jag hade tänkt lägga upp ett inlägg med bilder från Turkiet men jag har inte hunnit gå igenom alla ännu, det är över 1000 bilder och jag vill ju välja ut de bästa såklart. Men håll ut! Under veckan kommer både en smarrig gästbloggning och ett Turkiet-inlägg upp 😉
Så idag blir det ett lunch- eller middagstips i form av en sallad med sting av chiliolja. Gottigottgott!
Ljummen bönsallad med bacon och chiliolja (1 port)
Ingredienser
100 g tärnad bacon
1 dl kidneybönor
1 dl kikärter
En bit gurka
50 g fetaost
Chiliolja
Gör såhär
Hetta upp en stekpanna och fräs baconet till det är knaprigt. Skär gurkan och fetaosten i tärningar. Blanda kikärter, kidneybönor, grönsallad, gurka, fetaost och den knaperstekta baconen. Droppa över chiliolja och en skvätt vinäger eller citron. Krydda med salt och svartpeppar.
Vad gott och enkelt:)