Maillista

Nu börjar det bli dags för nya bärrecept i och med att sommaren snart är här. Och bland det godast kan vara att ära färska jordgubbar med gräddmjölk och lite strösocker på om du frågar mig. Men det är ju såklart att faktiskt göra något mer med dessa röda godingar. Och när jag såg på Hela Sverige bakar fick jag idén till att göra jordgubbssoppa men jag har såklart gjort min egna variant. Den serveras gärna ljummen och innehåller kardemumma och lime. Om du inte vill göra mandelbiskvierna själv går det såklart bra att köpa. Gottigott!

Ljummen jordgubbssoppa med mandelbiskvier

Ljummen jordgubbssoppa med mandelbiskvierLjummen jordgubbssoppa med mandelbiskvier (4-6 port)

Ingredienser
1 kg jordgubbar
0,5 dl vatten
1,5 tsk kardemummakärnor
1 lime
0,5 dl socker

Mandelbiskvier:
125 g mandelmassa
1 äggvita
1 msk strösocker

Vaniljkvarg

Gör såhär
Sätt på ugnen på 180 grader. Vispa upp äggvitorna 30 sekunder med handvisp. Riv mandelmassan grovt och blanda med äggvitorna och socker till en jämn massa. Klicka/spritsa ut på en plåt med bakplåtspapper och ställ in i ugnen ca 8-10 minuter.
Mortla kardemumman. Lägg jordgubbar, vatten, kardemumma, skal och saft från limen samt socker i en kastrull. Koka upp och rör till sockret har löst upp sig. Och dra sedan av från värmen. Mixa soppan slät.
Servera den ljumna soppan med vaniljkvarg och mandelbiskvier.

0

2 svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

https://sandracallermo.se/wp-json/webmention/1.0/endpointTo respond on your own website, enter the URL of your response which should contain a link to this post's permalink URL. Your response will then appear (possibly after moderation) on this page. Want to update or remove your response? Update or delete your post and re-enter your post's URL again. (Learn More)URL/Permalink of your articlePing me!https://sandracallermo.se/ljummen-jordgubbssoppa-med-mandelbiskvier/"/>
wrapcb-footer-a