Vilken fantastisk dag det var igår. Så fint med ett par minusgrader och fin vintersol som får en att njuta lite extra. Dessutom fyllde mamma år och det bjöds på smörgåstårta och familjemys. Så nu har vi laddat batterierna inför en fullsmockad vecka med kalenderbokningar varje kväll. Hepp hepp! Men vi gillar att ha mycket för oss men inte varit lika intensivt i kalender sedan Noel kom, men nu är vi där igen 😉 Så ikväll blir det middag hos pappa och innan dess öppna förskolan, promenad och göra ett par ärenden.

Och innan jag påbörjar något av det blir det såklart ett nytt vegetariskt recept här på bloggen. Idag blir det en ljummen pasta med rostad blomkål, avokado och fetaost. Snabbt att slänga ihop och blir riktigt gott. Receptet är för 2 personer men bara att dubbla om det ska räcka till fler eller om matlådor önskas. Mums!

Ljummen pasta med rostad blomkål och fetaost

Ljummen pasta med rostad blomkål och fetaost (2 port)

Ingredienser
2 port pasta
0,5 blomkålshuvud
1 avokado
1 lime
2 tomater
150 g fetaost
En näve gräslök

Gör såhär
Koka pastan enligt anvisning. Häll av vattnet och låt pastan svalna lite. Sätt på ugnen på 200 grader. Skär blomkålen i små buketter och lägg i en ugnssäker form och ringa över olivolja. Krydda med salt och svartpeppar och ställ in i ugnen ca 20 minuter.
Kärna ur avokadon och lägg i en bunke och mosa med en gaffel. Tillsätt saft och skal från limen och krydda med salt och svartpeppar. Tillsätt pastan i avokadon och rör om. Hacka tomaterna och blanda ner i pastan tillsammans med den rostade blomkålen och tärnad fetaost. Toppa med hackad gräslök.

Ljummen pasta med rostad blomkål och fetaost

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b