Maillista

Eftersom vi inte var hemma på midsommar så har vi fått ta igen oss lite sen vi kom hem. I förra veckan åt vi ju silltallrik hos systeryster och nu tänkte jag dela med mig av ett tips som kan komplettera silltallriken för att variera sig lite och bli lite matigare. Här blev det även lite parmachips som tillbehör. Vad sägs om till en lökpaj med chévre?

 

Lökpaj med chévre (4 port)

Ingredienser
4 små plattor smördeg
2 gula lökar
1 krm muskotnöt
100 g chévre
2 msk färsk timjan
2 ägg
 1 dl crème fraiche
Gör så här
Sätt på ugnen på 200 grader. Tryck ut smördegen i portionspajformar. Förgrädda skalen i ca 10 min.
Skala och strimla löken. Fräs löken mjuk i smör i en stekpanna . Krydda med salt, svartpeppar, cayennepeppar, muskotnöt och timjan.
Vispa ihop ägg, crème fraiche och salt i en bunke. Blanda ner löken och tärnad chévre. Häll i lökfyllningen i pajskalen och grädda i ca 15 minuter. Strö över färsk timjan.
 
0

Inga svar än

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a