Sist jag la upp ett gratängrecept blev det väldigt populärt (speciellt på Instagram) så jag tänkte att nu får det bli en till. Denna gång blir det i form av en lövbiffsgratäng med ris och paprika. Jag har gjort denna med mjölkfria produkter och det fungerade utmärkt. Men självklart kan du använda vanliga mejeriprodukter och vanlig ost för dig som tål det. Jag hade även i broccoli och det blir så gott med lite olika grejer i gratängen tycker jag och dessutom så är grönsakerna redan klara och detta är en perfekt allt-i-ett-rätt!
Om du gillar gratänger och smidiga rätter med allt i en form så har jag lagt några länkar längst ner. Perfekt vardagsmat och under tiden maten är i ugnen kan du duka eller fixa med annat. Så smidigt!
Lövbiffsgratäng med ris (6 port)
Ingredienser
1 liter kokt ris
250 g broccoli
1 röd paprika
500 g lövbiff
2,5 dl mjölkfri créme fraiche
2,5 dl mjölkfri grädde
1-2 msk dijonsenap
200 g riven vegansk ost
Gör såhär
Sätt på ugnen på 225 grader. Lägg riset i en ugnsform. Dela ner broccoli i små buketter och hacka stammen. Kärna ur och strimla paprikan. Strimla lövbiffen. Lägg broccolin på risen och sen lövbiff och paprika. Vispa ihop créme fraiche med grädde och dijonsenap samt salt och svartpeppar. Häll över allting och toppa med riven ost. Ställ in i ugnen ca 20 min.
Fler gratänger:
Risgratäng med tacofärs och bönor
Älskar allt-i-ett-rätter och det här är just en sån. En fläskfilégratäng med ris i botten och sen brysselkål, soltorkad tomat och sås. Mums!
Här kommer ett middagstips ni måste testa! En smarrig viltskavsgratäng med ris. Servera med gelé och njut!
Gillar du också gratäng? Här får du 7 recept utan mjölk och gluten. Allt i en form är ju perfekt middag, vardag som helg.