Maillista

Sist jag la upp ett gratängrecept blev det väldigt populärt (speciellt på Instagram) så jag tänkte att nu får det bli en till. Denna gång blir det i form av en lövbiffsgratäng med ris och paprika. Jag har gjort denna med mjölkfria produkter och det fungerade utmärkt. Men självklart kan du använda vanliga mejeriprodukter och vanlig ost för dig som tål det. Jag hade även i broccoli och det blir så gott med lite olika grejer i gratängen tycker jag och dessutom så är grönsakerna redan klara och detta är en perfekt allt-i-ett-rätt!

Om du gillar gratänger och smidiga rätter med allt i en form så har jag lagt några länkar längst ner. Perfekt vardagsmat och under tiden maten är i ugnen kan du duka eller fixa med annat. Så smidigt!

Lövbiffsgratäng med ris

Lövbiffsgratäng med ris

Lövbiffsgratäng med ris (6 port)

Ingredienser
1 liter kokt ris
250 g broccoli
1 röd paprika
500 g lövbiff
2,5 dl mjölkfri créme fraiche
2,5 dl mjölkfri grädde
1-2 msk dijonsenap
200 g riven vegansk ost

Gör såhär
Sätt på ugnen på 225 grader. Lägg riset i en ugnsform. Dela ner broccoli i små buketter och hacka stammen. Kärna ur och strimla paprikan. Strimla lövbiffen. Lägg broccolin på risen och sen lövbiff och paprika. Vispa ihop créme fraiche med grädde och dijonsenap samt salt och svartpeppar. Häll över allting och toppa med riven ost. Ställ in i ugnen ca 20 min.

Lövbiffsgratäng med ris

Gratäng med lövbiff


Fler gratänger:

Risgratäng med tacofärs och bönor

Falukorvsgratäng med tomat

Pastagratäng med broccoli och soltorkad tomat

Fläskfilégratäng med salami och ärtris

1

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a