Efter julen, när priset på julskinkan sjönk, slog vi till på en rimmad, kokt skinka som vi skivade upp och frös in i mindre påsar. Billigt, gott och kan användas till lite av varje. Den första rätten den fick ta del i blev denna mac n cheese med cheddarost och paprikapulver. Jag gjorde denna med glutenfri pasta och glutenfritt ströbröd. Härligt krämigt och ostigt!

Mac N Cheese med skinka (4 port)
Ingredienser
500 g pasta
50 g smör
4 dl grädde
2 dl mjölk
1 tsk rökt paprikapulver
300 g skinka
1 dl ströbröd
6 dl riven cheddar
Gröna ärter
Gör såhär
Sätt ugnen på 200 grader. Koka pastan nästan klar och låt rinna av. Skär skinkan i tärningar.
Smält smöret i en kastrull tillsammans med paprikapulvret. Ha sedan i mjölk, grädde och lite maizena. Låt koka upp. Tillsätt hälften av osten och smält i såsen. Lägg i skinkbitarna och pastan och blanda. Krydda med salt och svartpeppar.
Smörj en ugnssäker form och häll i blandningen. Rör ihop ströbröd och resten av osten och toppa med det. Krydda med paprikapulver överst. Gratinera ca 15 minuter tills toppingen fått lite färg och servera sedan med nykokta ärter.
This Article was mentioned on sandracallermo.se