Maillista

Efter julen, när priset på julskinkan sjönk, slog vi till på en rimmad, kokt skinka som vi skivade upp och frös in i mindre påsar. Billigt, gott och kan användas till lite av varje. Den första rätten den fick ta del i blev denna mac n cheese med cheddarost och paprikapulver. Jag gjorde denna med glutenfri pasta och glutenfritt ströbröd. Härligt krämigt och ostigt!

Mac N Cheese med skinka (4 port)

Ingredienser
500 g pasta
50 g smör
4 dl grädde
2 dl mjölk
1 tsk rökt paprikapulver
300 g skinka
1 dl ströbröd
6 dl riven cheddar
Gröna ärter
Gör såhär
Sätt ugnen på 200 grader. Koka pastan nästan klar och låt rinna av. Skär skinkan i tärningar.
Smält smöret i en kastrull tillsammans med paprikapulvret. Ha sedan i mjölk, grädde och lite maizena. Låt koka upp. Tillsätt hälften av osten och smält i såsen. Lägg i skinkbitarna och pastan och blanda. Krydda med salt och svartpeppar.
Smörj en ugnssäker form och häll i blandningen. Rör ihop ströbröd och resten av osten och toppa med det. Krydda med paprikapulver överst. Gratinera ca 15 minuter tills toppingen fått lite färg och servera sedan med nykokta ärter.
 
0

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a