Igår var jag bjuden till HusmorLisa på en helt fantastisk kväll! Lisa är en härlig matälskare som har byggt ett restaurangkök hemma i villan på Resarö. Det har tagit många år att göra detta drömprojekt verkligt och hon har stött på en del utmaningar längs vägen och man riktigt ser på Lisa hur glad och stolt hon är när hon står där i sin restaurang. Fokuset är på att laga och servera riktigt bra mat med minst möjligt påverkan på miljö och natur. Restaurangen har plats för 20 gäster och 90-95% av allt som serveras är egenodlat eller från någon lokal leverantör. Känslan är att man sitter i vardagsrummet och bordet är vackert dukat med alla möjliga tallrikar, glas, bestick och säsongsbetonade dekorationer. Allt är så genomtänkt och man blir så inspirerad!
 
Vi bjöds på en 8-rätters trädgårdsmeny samt öl och naturviner. Vin & Natur var med på plats och presenterade de olika vinerna som hade stor karaktär och bjöd på häftiga smakupplevelser. Kombinationen av mat och vin var mycket bra. 
 
Huset ligger fint vid vattnet även om vi inte kunde njuta av detta riktigt då vi var där på kvällen. Men nästan gång jag ska dit planerar jag att åka dit i god tid och spatsera runt i området lite innan och sen njuta av utsikten från restaurangen.
 
Sammanfattningsvis kan jag varmt rekommendera HusmorLisa och det är väl värt ett besök, det är verkligen en helhetsupplevelse utöver det vanliga med högklassig mat.
 
 
 Fläderdrink med citronmeliss, citron, vitplister, kryddad snaps och toppad med mousserande
Vaktelägg, hemgjort örtsalt, ringblommemajjo med flädervinäger och fläderkapris samt ringblomma
 Strömming rökt på äppelträn med örtpesto på fänkålsdill och färsk lakrits. Svart fänkålsdill, anisbasilika, svart chili, friterad lakritsrot och kyndelblomma.
 Vildandleverpaté, egen cornichon, syltad randig grön tomat och lingonglögggelé
Fjällrödingscarpaccio med getostcréme, äppelrökt olja, vildmorotsblomma, mildmorotsblad och morotsolja
Konjaksflamberad sejfilé, rotselleri från rot till blast, inlagda krassefrön och rökt ostronsås
Hjortfilé med rödbetsgratin, rostade rödbetsskal, lök med svartvinbärsgelé och trumpetsvamp

Lisas gröna Bloody Mary med sting 
Äppelrökt grillost med grön tomatmarmelad | Vildhallonsylt, hallonbotten, myskmadrarökt vaniljbavaroise, hallonthé, hallon och hallonblomma 

Inga svar än

  1. Kicki

    Vilken fantastisk middag på så mysigt ställe 🙂 Dit måste vi åka nån gång 🙂 Vilka fina bilder du tar Sandra! Kram kram

    Svara
  2. Kjersti

    Vilken härlig upplevelse det måste ha varit!! Hade faktiskt tänkt åka dit i somras, men det blev av olika anledningar inte av. Nästa sommar finns det definitivt med på besökslistan. Ha en bra helg!

    Svara

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b