Maillista

Som jag tidigare nämnt får jag möjligheten att testa lite produkter från våra egna varor på jobbet ibland. Den här gången var det dags att testa majs och tortillabröd. Och som alltid när jag får beställa lite mat från jobbet så är det storhushållsförpackningar som gäller så nu har jag 3 kg majs hemma och mååånga tortillabröd. Så vi får se vad jag ska hitta på med all denna majs framöver. Tortillabröden passar utmärkt att ha i frysen och ta fram till tacofredagar eller när man vill göra lite quesadillas till fredagsdrinken. Och dagens recept är en majssoppa som jag kryddat med spiskummin och paprikakrydda och till det, bönquesadillas med en hint av senap. Gottigott!

 P6270153

Majssoppa med bönquesadillas (4 port)

Ingredienser
700 g majs
1 gul lök
1 msk spiskummin
2 tsk paprikapulver
7 dl vatten
4 msk grönsaksfond
2 dl grädde

Quesadillas:
1,5 msk senap
4 små tortillabröd
100 g riven ost
1 dl kidneybönor

Gör såhär
Sila av vätskan från majsen. Skala och hacka löken. Hetta upp en stor kastrull med smör och olja och fräs löken ett par minuter och ha sedan i spiskummin och paprikapulver och fräs med en minut innan du tillsätter majsen. När majsen fräst med ett par minuter, tillsätt fond och vatten och låt koka upp. Puttra i ca 10 minuter. Mixa sedan slätt. Blanda i grädde och smaka av med salt, svartpeppar och pressad citron.
Bred ut senap på bröden och lägg på riven ost och kidneybönor. Lägg på ett till tortillabröd och lägg i en het, torr stekpanna. Stek 1-2 minuter per sida så osten smälter. Låt sedan svalna och skär i trekanter och servera till soppan.

P6270162

0

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a