fbpx

2017 har börjat och jag arbetar för fullt med strategin för året. 2016 var året när jag startade företaget och tog bloggen från hobby till proffs och jag har haft en del samarbeten och så. Men i år ska jag vara mer aktiv i mitt företagande, sälja samarbeten, paketera mina tjänster på ett snyggt sätt och se vad det kan leda till. Sen måste jag såklart vara öppen för att jag måste anpassa bloggarbetet till livet som mamma eftersom jag ska vara föräldraledig i åtminstone 7 månader till. Och jag inser att det kommer bara bli mer fart och fläkt när Noel blir äldre så inte lika många timmar vid spisen och framför datorn. Det handlar om planering och flexibilitet!

Några generella riktlinjer för året ska vara att fortsätta nätverka, hitta samarbeten och lägga tid på att få spridning på blogginläggen. För tack vare fler läsare och bra samarbeten kommer jag kunna fortsätta lägga den tiden jag vill på bloggen och sprida ännu mera matglädje och få jobba med det jag älskar allra mest. Jag ska också arbeta med mer min Facebook-sida. Det här året har jag satsat mer på Instagram så 2017 ska jag öka antalet följare på Facebook då det är lättare att få spridning där och få klick direkt in på bloggen.

Ni läsare önskar lite mer personliga inlägg och vardagsmat här på bloggen.

Målgruppsundersökning

Under hösten har jag gjort en målgruppsundersökning för att få veta mer om vad ni tycker om bloggen idag, vad jag ska satsa mer och mindre på och i vilken riktning bloggen bör utvecklas. Jag vill tacka så mycket för engagemanget och jag uppskattar verkligen att ni har tagit er tid att svara på mina frågor. Jag har såklart sammanställt resultatet och tänkte dela med mig av några tankar. Dessa svar har stor betydelse för hur jag vill arbeta med bloggen framöver.

Majoriteten som svarade är kvinnor och de flesta är i åldern 25-34 år. 72% läser bloggar minst några gånger i veckan och de flesta som svarade följer Sandras Matkrypin på både Instagram och Facebook. 30% har hittat till bloggen via tips från en vän och totalt 50% via Facebook och Instagram.

Det gläder mig att ingen svarat att de betalda samarbetena förstör bloggen eller är irrelevanta. Det är viktigt för mig att samarbetena inte ska ses som något jobbigt och tråkigt. Jag väljer noga vilka jag samarbetar med och vill att det ska vara företag jag gillar och samarbeten jag kan stå för och som känns relevanta för er läsare. Många var positiva till samarbetena och tycker att det höjer kvaliteten på bloggen. Jättekul!

Jag hade även med en fråga om vad ni vill se mer av på bloggen och många vill se mer vardagsmat så det ska jag verkligen ta åt mig av. Det är roligt att inspirera till god och snabb vardagsmat för att hjälpa till att variera kosten även mitt i veckan. En hel del vill även se mer personliga inlägg och nyttig mat. Det ska bli!

Den sista frågan var öppen och ni fick komma med generell feedback på bloggen. Det gjorde mig glad att ni faktiskt tagit er tid att skriva och jag fick kommentarer såsom att det är fin design och snygga foton, lättlagade och goda recept, att mitt genuina matintresse verkligen genomsyrar bloggen, att jag är driven och duktig. Jag fick även feedback att det vore roligt med lite mer lågkolhydratsrätter och ännu fler snabba vardagsrätter (numera har jag därför en kategori som heter Snabba middagsrecept. Dessutom var det flera som vill veta lite mer om mig och mitt liv så jag ska försöka få in det lite mer utan att det ska bli en livsstilsblogg. Ett steg i det är söndagslistan som jag börjat med och jag ska försöka få in lite mer personligt framöver.

Halloumistroganoff med ris

Laxpasta med bacon och gröna ärtor

Bloggmål 2017

– Skapa minst 1 recept som publiceras i en mattidning eller liknande.
– Redigera alla gamla inlägg så att SEO är bra och arkivet ser snyggt ut.
– Nå 2300 följare på Instagram innan 2017 är slut (har idag ca 1690).
– Nå 600 följare på Facebook (har idag ca 400).
– Nå i snitt 8000 unika besökare i månaden (7300/mån 2016).

Långsiktiga mål

– Kunna ha bloggen som en deltidsinkomst som täcker ca 50%.
10 000 unika besökare i veckan.

Oj, vad jag är peppad för det här året! Nu ska jag kämpa för att nå mina mål, ge er ännu mera matglädje och receptinspiration och jag hoppas ni är många som följer mig på resan. Utan er vore bloggen ingenting. Kom ihåg det <3

7 svar

 1. Beautiful Life

  Grattis till företagsstarten 2016! 😀 Och så kul att du fick bra och givande respons på undersökningen!

  Önskar dig ett stort lycka till med målen inför 2017! Jag går genast in och följer dig på Instagram så kommer du ännu en bit på vägen, hihi!

  Ha det gott så länge!

  Hälsningar
  Anna

  Svara
  • Sandra Callermo

   Tack så mycket! Åh, va snäll du är!

   Stort tack för det 🙂

   Sköt om dig!

   Svara
 2. Helena / Bara en kaka till

  Heja dig och dina mål! Du inspirerar mig! 🙂 En vild 2,5-åring och en kolikbebis gör att bloggen verkligen kommer långt ner på prioriteringslistan (mat, sömn och hygien är liksom också trevligt) men allting har ju sin tid. Stor kram!

  Svara

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b