fbpx
I slutet av april var det ju dop för min älskade systerson och jag visade upp det maffiga fikabordet. Men jag höll inne lite på receptet på en kladdig saffranskaka, men nu ska jag inte hålla på det längre. Mamma gör den här kakan lite då och då och jag kan inte få nog. Den är så fantastiskt saftig och god och lagom kladdig precis i mitten. På dopet hade vi den naturell och i vintras åt vi den som efterrätt med mango, björnbär och en klick grädde. Något kan kladdig saffranskaka vara något för helgfikat/efterrätt kanske? Mumsfilibaba!

 

Kladdig saffanskaka

Ingredienser
3 dl mjöl
3 dl strösocker
1 tsk bakpulver
150 g smör
1,5 dl mjölk
1 ägg
3 påsar saffran (á 0,5 g)
Gör såhär
Sätt på ugnen på 175 grader. Blanda mjöl, socker och bakpulver i en bunke. Smält smöret och ha i mjölken och saffranet och rör om. Blanda i smör- och mjölkblandningen i de torra ingredienserna och blanda sist i ägget. Häll upp i en rund, smord (med smör och mannagryn) sockerkaksform. Grädda mitt i ugnen ca 60 minuter.
 
För er som vill få uppdateringar när jag publicerar nya inlägg kan jag rekommendera Sandras Matkrypin på både Facebook och Bloglovin 🙂
 
Trevlig helg!

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b