Godmorgon fredag!
Idag tänkte jag bjuda på ett brödrecept, kanske lagom till helgfrukosten? Min älskade mamma bakar ofta detta bröd och det är sååå gott! Dessutom är det lätt att blanda ihop, kräver ingen jäsning och sen sköter det sig själv i ugnen. Man kan i princip inte misslyckas och det blir aldrig torrt och tråkigt. Detta recept blir två limpor (i avlånga sockerkaksformar) och det är perfekt att äta den ena nybakad och frysa in den andra. Detta blir även mitt bidrag till Cookiesndreams brödinspirationsinlägg 🙂

Mammas grovlimpa (2 st)

Ingredienser

5 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
3 dl rågsikt
2,5 dl rågkross
0,5 dl hela linfrön
0,5 dl sesamfrön
0,5 dl vetekli
2,5 tsk salt
8 tsk bakpulver
2 dl mörk sirap
1 liter filmjölk

Gör såhär
Sätt på ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser och rör i fil och sirap. Häll ned i två smörade brödformar. Grädda längst ner i ugnen 90 min, efter 60 min lägg på folie och grädda 30 min till. Låt svalna ca 15 min när du tagit ut den ur ugnen och rulla sedan in i en handduk medan den svalnar.
Tips! Detta är grundreceptet och man kan lägga till lite nötter eller liknande. Denna gång hade jag ingen rågkross hemma och då bytte jag ut denna mot solroskärnor och valnötter.
0

7 svar

  1. Sofie

    Detta bröd kan jag verkligen rekommendera, supergott! Din blogg är så sjuukt grym! Blir så stolt över dig, så fin layout, skitfina bilder, goda grejer, din fantasi, engagemanget och allt du vågar prova dig på! Det är helt enormt, du är bäst syrran! Ajlavjo <3

    Svara
  2. Anonym

    Riktigt gott bröd! Testade detta recept efter att ha sett det hos cookies n dreams. Tyckte det såg så gott ut. 🙂

    Dock blev botten lite bränd men det beror nog på hur ugnen är! Kommer testa detta recept flera ggr, det var inte alls svårt att göra.

    Svara

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.