Maillista

Jag kan ha sagt det förut men i det gör inget att jag säger det igen: min mamma är fantastisk på att laga mat och baka! Jag har många recept hemma som kommer från henne och som alltid uppskattas. Följer man recepten kan det inte gå fel! Nu tänkte jag dela med mig av ett av dessa recept, nämligen en hallonrulltårta. Den fylls med syrlig hallonsylt som helst serveras med lättvispad grädde och färska hallon. Varsågoda!

 

Mammas rulltårta med syrlig hallonsylt

Mammas hallonrulltårta

Ingredienser

3 ägg
1,5 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1,5 tsk vaniljpulver

Strösocker
Gör såhär

Sätt på ugnen på 250 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och tillsätt i smeten. Blanda väl och häll sedan upp i en långpanna klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter (den ska inte vara kladdig). Lägg ut ett bakplåtspapper på en bänk och sockra på pappret. Låt kakan svalna lite innan du välter upp den på det sockrade pappret. Bred på fyllningen och rulla ihop (du kan självklart fylla med vilken sylt du vill eller varför inte choklad- eller vaniljkräm).

HallonrulltårtaHallonrulltårta

 

Detta är även mitt bidrag till månadens sötsak med temat hemifrån hos Söta Saker.

 

Inga svar än

  1. Emma

    Åh det var längesen jag gjorde rulltårta. Det är ju enkelt egentligen men ändå glöms det av. Din ser i varje fall väldigt god ut!

    Svara
  2. Lina

    Mums, jätte goda blev dom jag bakade. Det är lite elakt att skriva dumma, idiotiska kommentarer då men man är ju som man är! Hoppas den anonyme tar bort sin kommentar!

    Svara

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a