fbpx

Då börjar burken bli tom och det är dags att göra ny granola. Jag kikade på vad jag hade hemma och det visade sig att jag hade stora mängder bovetepuffar samt daldar och mandelsmör. Så det fick bli en mandelgranola med dadlar. Knaprigt, nötigt och väldigt gott. Jag smaksatte med kardemumma och som vanligt la jag till tranbär i slutet då jag älskar sötman och ogillar russin. Tranbär passar så bra i granola!

Om du gillar att göra egen granola har jag några fler recept längst ner i inlägget.

Mandelgranola med dadlar

Mandelgranola med dadlar

Mandelgranola med dadlar

Ingredienser
6 dl bovetepuffar
4 dl glutenfria havregryn
2 dl solroskärnor
1 dl pumpafrön
3 dl sötmandlar
1 nypa flingsalt
2 msk kardemumma

12 färska dadlar
1 dl mandelsmör
2 dl vatten

150 g torkade tranbär

Gör såhär
Sätt på ugnen på 150 grader. Hacka mandlar grovt. Blanda bovete, havregryn, solroskärnor, pumpafrön, sötmandlar, salt och kardemumma.
Mixa ihop urkärnade dadlar, mandelsmör och vatten och blanda ihop med de torra ingredienserna.
Ta fram två plåtar med bakplåtspapper och sprid ut granolan på plåtarna. Rosta i ugnen ca 45 min minuter och röra om då och då.
Ta ut ur ugnen och rör ner torkade tranbär.

Mandelgranola med dadlar


Fler recept på granola:

Chokladbollsgranola

Glutenfri cashewgranola med havre

Hemmagjojrd granola med dadlar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b