Nötsmör är så otroligt gott! Det är något jag med glädje tar en sked av istället för något sött och onyttigt när suget pockar på. Det passar bra att äta som det är, ha i smoothies eller chiapudding eller varför inte på en bit bröd eller till fruktbitar. Denna gång fick det bli mandelsmör. Mums, va gott!
Mandelsmör
Ingredienser
200 g mandlar
1 msk kokosolja
1 msk rapsolja
2 krm vaniljpulver
Ett par nypor salt
Gör såhär
Lägg mandlar i en blender och mixa ca 5 minuter. Tillsätt salt, vaniljpulver, kokosolja och rapsolja och mixa ett par minuter till. Smaka eventuellt av med mer salt och häll sedan i glasburk med lock.
Men åååhhhh vad gott, precis vad jag behöver….eller inte 😉
Hoppas allt är bra med dig, kram från mig!
Bra recept! Betydligt billigare kilopris än på köpt mandelsmör också – även om man använder Kravmandlar.
Det är sååå gott! Haha, man behöver alltid lite nötsmör 😉
Ja, och det är ju godare när man gjort det själv 😉 Och man vet precis vad som är däri!