En vecka kvar till påsk och förra veckan delade jag ju med mig av påskiga chokladbollar och nu tänkte jag ge er ännu ett påskgodis-recept. Det blir en härligt gul mangogodis med lime och kokos. Det är jätteenkelt att göra och blir ju snyggt, eller hur?
Mangogodis med lime och kokos (ca 40 st)
Ingredienser
5 gelatinblad
1 dl vatten
1 dl strösocker
250 g fryst, tinad mango
2-3 tsk pressad lime
Riven kokos
Gör såhär
Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Lägg mangon i en bunke och mixa slätt. Häll vatten och socker i en kastrull och låt koka upp så att sockret löser upp sig. Rör sedan ner mangon och lime och låt koka upp igen och ta sedan av från värmen. Rör ner de urkramade gelatinbladen så de löser upp sig. Låt svalna en stund och häll sedan i en form (ca 15×15 cm) klädd med plastfolie. Ställ in i kylen minst 6 timmar. Stjälp sedan upp och skär i lagom stora bitar och rulla i kokos.
Lämna ett svar