Maillista

Frukt i mat är något som de flesta har åsikt om. Jag kan absolut tycka att det är gott om man inte blandar hursom helst. Mangochutney tycker jag passar bra i många rätter men denna gång blev det färsk mango och det blev supergott. Den får dock inte koka med så den blir alldeles sönderkokt utan bara vändas ner i slutet. I denna rätt med kyckling bidrar mangon med fräschör och lite sötma. Mycket gott!
Mangokyckling


Mangokyckling med zucchini och paprika (6 port)

Ingredienser
6 port ris
800 g kycklingfilé
2 msk kycklingfond
2 tsk soya
1 dl vatten
4 dl grädde
2 dl créme fraiche
1 tsk sambal oelek
1 röd paprika
0,5 zucchini
1 rödlök
3 stjälkar selleri
1 mango
1 lime
Gör såhär
Koka ris enligt anvisning. Skala och klyfta rödlöken. Skär zucchinin i stora tärningar. Strimla sellerin. Skala och tärna mangon. Strimla kycklingen. Hetta upp en traktörpanna med smör och bryn kycklingen. Krydda med salt och svartpeppar. Lägg i löken och låt fräsa med ett par minuter. Tillsätt fond, soya, vatten, grädde, créme fraiche och sambal oelek och låt koka i 15 minuter. Tillsätt paprika, selleri, zucchini och skal och saft från limen och låt koka ytterligare någon minut. Avsluta med att vända ner mangon och servera med ris. 
0

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a