Jag ÄLSKAR mangosalsa! Min favorit är att höja fredagstacosen till nästa nivå med just mangosalsa. Ofta blandar jag snabbt ihop mango, bönor, lite rödlök och kryddor (denna bönsalsa eller någon enklare variant). Om jag har koriander hemma är det ett måste! Men denna är med avokado, tomat och salladslök och den är magiskt god! Jag serverade mangosalsan (recept nedan) till fishtacos och det gifte sig så bra ihop med de andra smakerna och den krispiga fisken. Fler tips på vad du kan ha den till:
- I en bowl tillsammans med exempelvis halloumi
- Tillbehör till grillad lax
- Med falafel och libabröd
- Servera som en förrätt med räkor
Bara fantasin sätter gränserna men här var några exempel. Den är fräsch, krämig och väldigt smakrik. Enkla smaker och jag har gärna i lite extra chiliflakes för hettan. Men det får man såklart anpassa efter vad alla i familjen tycker. Nu går vi över till receptet!
Mangosalsa med avokado
Ingredienser
1 mango
2 avokados
3 tomater
2 salladslökar
2 msk olivolja
2 msk vinäger
Gör såhär
Skala och tärna mangon. Kärna ur och tärna avokado. Hacka tomat. Strimla salladslök. Blanda mango, avokado, tomat, salladslök, olivolja och vinäger. Krydda med salt, svartpeppar och chiliflakes.
Fler recept mangosalsa: