Sveriges mästerkock är ett program som jag har följt sedan starten. Jag älskar matprogram på TV och bli alltid inspirerad av att se människor skapa under tidspress, prestera sitt yttersta och få till den där snygga uppläggningen så det ser ut som på en riktigt fin restaurang. Tack vare detta följer jag också en hel del person på Instagram som varit med i programmet och däribland såklart Sandra Mastio. Och när jag såg den här efterrätten så la jag det snarast på minnet och sen testade jag den såklart. Nu hann jag inte lägga ut den under jordgubbssäsongen och jag hoppas ni gillar det ändå. Jag har gjort om receptet lite till min egen twist, hoppas ni gillar det 🙂 Det var grymt gott!
Marinerade jordgubbar med chevrékräm med vit choklad (4 port)
Ingredienser
500 g jordgubbar
1 rabarberstjälk (ca 120 g)
0,75 dl vitt vin
2 msk agavesirap
20 blad basilika
1 krm salt
Chévrekräm:
50 g vit choklad
50 g chèvreost (utan kant)
1 msk honung
1,5 dl crème fraiche
50 g riven vit choklad
Gör såhär
Ansa och dela jordgubbarna och lägg dem i en skål. Finstrimla basilikan. Häll vin, agavesirap, basilika och salt i en kastrull och låt smälta samman. Ha i rabarber och låt puttra ett par minuter och häll sedan alltihop över jordgubbarna. Låt stå och dra en liten stund.
Kräm: Hacka chokladen. Värm samman chokladen med den smulade osten och honungen på låg värme till en jämn kräm. Det ska bara precis smälta, inte bli varmt. Rör ner chokladblandningen i crèmen fraichen tills det är jämnt och fint. Ställ gärna kallt en kort stund.
Rostad vit choklad: Sätt på ugnen på 150 grader, riv eller finhacka chokladen och fördela den jämnt på ett bakplåtspapper. Rosta i mitten på ugnen tills chokladen blivit gyllenbrun, ca 5 minuter. Låt svalna.
Servera jordgubbarna varvat med krämen i ett glas eller liten skål, toppa med rostad vit choklad.
Lämna ett svar