Maillista

I samarbete med Gårdssällskapet

För några år sedan var vi i Marocko tillsammans med Davids familj och det var en riktigt häftig upplevelse. Vi reste runt och upplevde både storstad och öken. Riktigt coolt! Där åt vi även en hel del goda maträtter som traditionellt tillagades i en tagine och ofta serverades couscous till. Så när jag fick hem ett paket med finfina grytbitar bestämde jag mig för att göra en variant på en marockans gryta med nötkött, goda kryddor, härligt gul couscous och krispigt granatäpple. Och det blev sååå gott! Ni bara måste testa det här <3

Marockansk gryta med couscous

Marockansk gryta med granatäpple (5 port)

Ingredienser
1 kg grytbitar
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 röd chili
2 msk tomatpuré
2 tsk malen kanel
1 msk malen spiskummin
2 köttbuljongtärningar
0,5 msk kinesisk soja
4 dl vatten
2 dl rött vin
1 granatäpple
10 torkade aprikoser
2 dl rostad mandel

5 port couscous
2 tsk gurkmeja

Turkisk yoghurt
Persilja

Gör såhär
Skala och hacka löken och vitlök. Finhacka chilin. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn köttet i omgångar så det får fin färg. Krydda med salt och svartpeppar. Lägg köttet i en gryta. Fräs sedan lök, vitlök och chili ett par minuter och tillsätt sedan tomatpuré, kanel och spiskummin och låt fräsa en minut till. Lägg över i grytan och tillsätt buljongtärningar, soja, vatten och rödvin. Låt koka under lock 1-1,5 timme. Under tiden kan du strimla aprikoserna, hacka mandeln och koka couscousen tillsammans med gurkmeja (kan uteslutas).
Smaka av grytan och krydda med salt och svartpeppar. Vänd ner aprikoserna och låt puttra med några minuter. Avsluta med att vända ner mandeln.
Servera grytan med couscousen, granatäpple, en klick yoghurt och lite persilja.

0

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a