Fredag! Det är ju alltid en härlig känsla på fredagar tycker jag. Började dagen med en promenad i regnet och stretchade ut lite hemma innan duschen. Sen har det varit hemmakontor och nu ska jag iväg på lunch med en kollega. Väldigt härligt! Ikväll kommer några vänner hit på middag och vi ska bjuda på keftedes med tzatziki och rostad potatis. Det ser jag fram emot! Vidare så bjuder helgen på hemmafix, förhoppningsvis lite träning och sen ska jag på tjejmiddag med två nära vänner imorgon. Myyys!

Masala med kyckling

Men innan jag packar ihop mig och åker på lunch ska jag ge er ett nytt recept. Det blir en väldigt god indisk kyckling med sådär krämig och len sås som man älskar. Hemligheten är att blötlägga cashewnötterna och mixa de i såsen. Om du inte hinner blötlägga över natten kan du låter de ligga i kokande vatten en halvtimme eller bara koka med i såsen. Så här har ni masala med kyckling!

Masala med kyckling

Masala med kyckling (8 port)

Ingredienser
0,5 dl kokosolja
2 gula lökar
5 vitlöksklyftor
40-50 g färsk ingefära
1 msk malen koriander
1 msk malen gurkmeja
1,5 msk malen kardemumma
1,5 msk malen spiskummin
800 g krossade tomater
3 dl cashewnötter (helst blötlagda över natten)
5 dl vatten
0,5 dl pressad citron
1 kg kyckling

8 port ris
Gurka
Naanbröd

Gör såhär
Koka riset enligt anvisning.
Skala och hacka lök och vitlök. Hetta upp kokosoljan i en stor gryta och ha i lök, vitlök, riven ingefära (behöver ej skalas), koriander, gurkmeja, kardemumma och spiskummin. Låt fräsa på medelvärme 5-10 minuter. Tillsätt sedan krossade tomater pch låt sjuda 15 minuter. Under tiden kan du strimla kycklingen och steka den i en separat stekpanna i två omgångar. Lägg den sedan åt sidan.
Tillsätt cashewnötter, vatten och citron i grytan och mixa till en slät sås. Smaka av med salt och svartpeppar. Lägg i kycklingen och låt puttra 5 minuter.
Servera grytan med ris och tärnad gurka. Och gärna ett naanbröd.

Masala med kyckling


Fler indiska recept:

Indisk linsgryta

Tofu tikka masala

Indiska köttbullar i tomatsås

Indisk dhal med limeyoghurt och naanbröd

1

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.