I fredags var jag som sagt på ett event med flera andra matbloggare som Spendrups Vin hade anordnat. Vi höll till på Restaurangakademin med Julius Wallmo mer flera och fick laga och äta massor av god mat och dricka Cono Surs viner till samtliga rätter. En underbart trevlig kväll!
 
Vi smygstartade kvällen på Thaiboat där vi tog fördrink innan eventet började. Jag träffade Emmy, Karin samt Anki och Håkan. Det var smarriga drinkar och mycket trevligt sällskap och en stund i solen med sand mellan tårna.
 
Väl på Restaurangakademin välkomnades vi in i lokalen och blev snabbt bjudna på mousserande vin, Cono Sur Brut med tillhörande snacks. Jag gillade verkligen det torra, mousserande vinet som var fräscht.
 
Därefter gick vi in i köket för att färdigställa de rätter som hade förberetts. Jag valde att hjälpa till med den ena förätten som bestod av carpaccio på sej, men mer om den lite längre ner. 
 
  
 
Under middagen fick vi lära oss en hel del om Cono Sur och det var intressant att lyssna på hur de arbetar för att störa naturen så lite som möjligt. Flera av deras viner är ekologiska och de kämpar för att ha så stor andel ekologiska viner som de kan. För att uppnå detta använder de t ex cyklar på vingårdarna, ditplacerade spindlar som äter småspindlar som förstör plantorna, gäss som äter skadeinsekter osv. Verkligen roligt att få lära sig mer om hur det går till. 
 
Den första förrätten var helt förberedd innan vi kom och var en krämig jordärtskockssoppa som serverades med anleverterrin och gruyereost. Den var magisk! Till denna rätt serverades ett vitt vin som jag absolut kommer att köpa hem: Cono Sur Bicicleta Gewürztraminer. Ett friskt vin med mycket smak vilket jag uppskattar då jag kan tycka vita viner kan bli lite mjäkigt. 
Över till förrätt nummer två som jag var med och bidrog till. En sejcarpaccio med en rad spännande tillbehör såsom forellrom, sjöborrerom, ostronmajonäs, ostronört, sjäkorall och sojamarinerade tapiokapärlor. Denna rätt smakade verkligen mycket och jag var tvungen att testa alla saker var för sig för att det var så spännande med nya råvaror. En rätt med smak av hav! Vinet till denna rätt var Cono Sur Single Vineyard Chardonnay som var ett gott vitt vin men inget speciellt om du frågar mig.
Den tredje rätten bestod av stekt kalvbräss med karljohanssvampsky, tryffel och bondbönor. Min tidigare erfarenhet av kalvbräss var obefintlig och jag blev positivt överraskad. God smak om än jag kan sakna det där tuggmotståndet. Vinet till var en exklusiv variant som inte ens kan beställas på Systembolaget om jag förstod det rätt. Cono Sur Ocio Pinot Noir var verkligen ett gott rödvin med en djup smak och passade bra till den första varmrätten. 
 
 Den fjärde rätten, och sista varmrätten, var ett fänkål- och stjärnanisstekt ankbröstfilé med puylinsragu, rödvinsås, kantareller och rostad lök. Vinet till var det jag valde till min rätt i tävlingen, Cono Sur Cabernet Sauvignon Carmenere, och som jag sagt tidigare tycker jag det är ett mycket gott, prisvärt vin. 
 
Sammanfattningsvis var det en underbar kväll som jag verkligen uppskattade. Bra anordnat, roligt att få hjälpa till i köket och arbeta med proffsen och som allt är det sååå roligt att träffa andra matbloggare. Man har så mycket att prata om och det är trevligt att man inte är den enda som vill fota precis allting. Och det finns en hel del tips och trix och utbyte av erfarenheter, längtar redan till nästa matbloggsträff.
 
Kom ihåg att rösta i recepttävlingen om du ännu inte gjort det. Det finns många godbitar och mycket man absolut vill testa att både laga och äta.

Inga svar än

  1. Remsan

    Verkligen kul att ses i verkligheten! Det var en mycket trevlig och god kväll. Men vad är det för en galen bordsgranne du fick, ha ha… Kramar!

    Svara
  2. Mårtenssons kök

    Ja, vilken härlig kväll och eftermiddag vi fick tillsammans! En sådan upplevelse som man lever länge på.
    Fotot på oss sparar vi ner, inte är det ofta det händer att vi fastnar tillsammans inte:)

    Kram på dej och på återseende!

    Svara
  3. KarinW

    Det var så kul att träffas och wow vilken kväll, tjusiga bilder också! Hoppas vi ses snart igen/ kram från mig

    Svara

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b